середа, 14 серпня 2013 10:37

Колін Ферт милується красою оголеного чоловіка, а Різ Уізерспун прирівняли до автівки - клубне кіно тижня
5

Найекзотичніший готель "Меріголд"
Самотній чоловік
Жорстокі ігри
Внутрішня імперія
Doc.Short.Ukraine

Головне за тиждень в столичних кіноклубах , чого не можна пропустити з 14 по 18 серпня на думку Gazeta.ua. Цього тижня фільми різнопланові за характерами - від психологічного Девида Лінча та надзвичайно чуттєвого Коліна Ферта до цинічної Сари Мішель Геллар та підривної пенсіонерки Джуді Денч.

Внутрішня імперія

"Внутрішня імперія" Девіда Лінча - це його найвільніша стрічка в усіх смислах. Знімав він її п'ять років в улюбленому Лос-Анджелесі і засніженій Польщі.

Чоловік і жінка на самому початку картини шукають ключ. Він закриває її в готельному номері, де вона приречена сидіти на дивані і дивитися на екран телевізора... Актори Ніккі Грейс і Девон Берк приступають до зйомок нового фільму "On High in Blue Tomorrows". У міру занурення в роль, життя Ніккі різко змінюється: вона перестає розуміти, де кінчається реальність і починається кіно.

Звісно в цьому можна угледіти і сатиру на Голлівуд чи ТБ, що створює зовнішні образи для наслідування, в яких губиться справжнє людське "я". Але де саме знаходиться справжня реальність - зовні чи всередині режисер однозначно не скаже.

14 серпня у "Freud House" (вул. Костянтинівська, 21, о 19:30, вхід за умовами простору)

Самотній чоловік

Головний герой - британець Джордж Фальконер. Він втратив у автокатастрофі свого коханого чоловіка. І тепер вважає, що жити йому немає заради чого...

Дебютна картина дизайнера Тома Форда відразу ж потрапила в списки призерів міжнародних кінофестивалів. А прекрасна гра Коліна Ферта допомогла розкрити загальнолюдську історію про справжнє кохання та самотність.

14 серпня у "Арт-клубі 44" (вул. Хрещатик, 44-б, початок о 19:00)

Doc.Short.Ukraine

Цього тижня покажуть декілька фільмів цьогорічної програми фестивалю Docudays UA. Серед них обрані новели з документального кіноальманаху "Поза Євро" та "Відкритий доступ". А також "Ромську мрію" - збірку з чотирьох короткометражних фільмів, у яких режисери Роман Бондарчук і Дар'я Аверченко показують історії українських ромів, котрим вдалося вийти з таборів і досягти успіху - тобто здобути професію та отримати престижну роботу.

16 серпня кінопокази від Docudays UA (літній кінотеатр, "Національний комплекс "Експоцентр України", пр-т Академіка Глушкова, 1, початок о 20:30, безкоштовно)

/media/video/511352/1_511352.mp4

Найекзотичніший готель "Меріголд"

Сім пенсіонерів заради економії та гостроти вражень перебираються до Індії. Однак готель "Меріголд" виявився зовсім не таким шикарним куточком, як в рекламних листівках. Ця лірична комедія утверджує позитивні життєві цінності: не піддаватися смутку і вірити в краще. За таким принципом живе власник готелю, якого зіграв головний персонаж із "Мільйонер із нетрів".

16 серпня у приміщенні "Американські ради (American Councils) (вул. Еспланадна, 20, 6-й поверх, о 18:00, безкоштовно, необхідна реєстрація)

Жорстокі ігри

- Як я повідомлю їй про свої почуття? У Сесіль немає мобільного телефону, а адреси електронної пошти я не знаю.

- Рональд, це шлях збоченців. Будь романтиком - напиши їй листа.

Американський фільм за мотивами французького роману 18 століття "Небезпечні зв'язки" Шодерло де Лакло. Золота молодь Нью-Йорку - Себастьян Вальмонт і його зведена сестра Кетрін, розважають себе зваблюваннями та інтрижками. Себастьян - розбиває серця наївних дівчат. Він спокушає їх і кидає, описуючи свої пригоди в особистому щоденнику. Обох об'єднує цинізм, амбітність і жорстоке парі. Цього разу брат із сестрою заклалися на шалено дорогий ягуар та зваблення блондинки Анетт, яку зіграла Різ Уізерспун.

15 серпня у англомовному кіноклубі в кінотеатрі "Кінопанорама" (вул. Шота Руставелі, 19, початок о 19:00, вхід – 40 грн., студентам – 30 грн.)

Зараз ви читаєте новину «Колін Ферт милується красою оголеного чоловіка, а Різ Уізерспун прирівняли до автівки - клубне кіно тижня ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі