вівторок, 04 жовтня 2011 12:56

"Коли дізналася ціни на картини, мало щелепа не випала" - виставка китайського художника
10

Кількаметрова картина із панорамою Львова
Фото: Фото: Павло Паламарчук
Картину художник намалював з фотографії, яку йому вислали в Китай

3 жовтня у львівському Палаці мистецтв відбулося відкриття персональної виставки китайського художника Ляо Сонгтао. Цей захід відбувся з ініціативи міжнародної громадської організації "Культурно-дослідницький центр України та Китаю "Ланьхва". Сонгтао є відомим живописцем на Сході. Але на Заході його роботи ще ніде не виставлялися. Львів став першим містом за кордоном, де побачили творчість майстра із Піднебесної.

"Мені дуже приємно показати свої роботи львів'янам. У вас дуже багате мистецьке життя. Тому, думаю, ви гідно зможете оцінити китайське мистецтво. У своїй творчості я зачіпаю теми філософії і людини. Зображені пейзажі чи постаті є медитацією на певні китайські притчі", - сказав Ляо Сонгтао.

Також на відкритті виставки глядачам презентували кількаметрову картину із панорамою Львова. Її художник намалював з фотографії, яку йому вислали в Китай. Проходив увесь показ під звуки китайських струнних музичних інструментів, на яких грали китайки. Ляо Сонгтао малює у кількох техніках: ш'є ї (швидке малювання), гонбі (детальне малювання), хуа-няо (малювання тварин і рослин), шан-шуй (зображення пейзажів та природних об'єктів).

"Загалом виставка нічогенька. Все в кращих китайських традиціях. На роботах присутній мінімалізм і незрозуміла європейцям філософія. Такі картини я б повісила собі вдома для релаксу. Але коли дізналася ціни на них, то мало щелепа не випала. За одне полотно довжиною три метри запросили 20 тис. євро", - розповіла відвідувачка виставки Василина Білик.

Зараз ви читаєте новину «"Коли дізналася ціни на картини, мало щелепа не випала" - виставка китайського художника». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі