субота, 15 грудня 2012 15:00

Книгу "Курйозіада" письменники між собою назвали "Курвозіадою"

Книгу "Курйозіада" письменники між собою назвали "Курвозіадою"
Фото: gazeta.ua

Вчора, 14 грудня, у київській книгарні "Є" відбулася презентація книги "Курйозіада", яка з'явилася у столичному видавництві "Ярославів вал". Це збірка курйозів, які розказали про себе українські письменники. Також кожен дав свої улюблені анекдоти та кулінарні рецепти.

"Знаю людей, які оптимізмом і сміхом відсіяли від себе великі хвороби. Та такі, коли вже почалися метастази", - каже письменниця Катерина Мотрич.

Вона також прийшла на презентацію.

"Я не запам'ятовую анекдоти, завжди дивуюся людям, яким це вдається, - продовжує Катерина Вакулівна. Її історія теж з'явилася у збірці. - Але днями мені моя дитина розказує ситуацію. Поїхали вони з друзями, дві молоді родини, у Карпати. Друзі мають маленьку дівчинку. З косметички якоїсь жінки вона дістала дуже дорогий крем. Приходить і запитує: "Тату, а що це таке?" - "Доню, це крем, але він тобі до дупи". Дитина пішла. За кілька годин повертається роздягнена - повністю вимазала те місце, для якого, за словами батька, призначений крем".

Взяти участь у книжковому проекті погодилися 60 авторів. Серед них Віктор Баранов, Леся Воронина, Анатолій Дімаров. Київський поет Петро Осадчук сказав, що у письменницьких колах книжку встигли охрестити "Курвозіада".

"Сталося це зі мною і моїм другом у Білгородці на цвинтарі, - коротко переказує пригоду, яку описав у книжці, письменник Станіслав Бондаренко. – Пішли ми з сумної причини на цвинтар. Там копач рив комусь могилу. Та й заснув собі у кожусі, зверху вкрився вінками. Ми з другом всілися за столиком біля могили, почали щось сумне згадувати, поставили пляшку. У цей момент чоловік висовує чорну від землі руку з вінків і сказав: "Хлопці, налийте і мені".

"Книжка дійсно вийшла курйозною – так сталося, що анекдоти одних авторів перемандрували до інших. Ця книжка вела нас, а не ми її", - розказав головний редактор видавництва Павло Щириця.

Усі курйози помістилися на 552-ох сторінках. Коштує книжка – 60 гривень.

Зараз ви читаєте новину «Книгу "Курйозіада" письменники між собою назвали "Курвозіадою"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі