середа, 14 серпня 2013 11:14

Киянам щотижня влаштовуватимуть концерти на вуличному піаніно в центрі міста
7

Фото: Фото: facebook.com/profile.php?id=100006487750466

Джазовий колектив "Ки?в-Коктебель Джем Сейшн" відкрив цими вихідними серію безкоштовних концертів в центрі Києва. Прямо посеред вулиці Хрещатик виступав джаз-квартет Наталії Лебедєвої. Адже тут, в районі Прорізної вулиці встановили піаніно.

Такі виступи-концерти планують робити кожної суботи. У майбутньому вони можуть стати щоденними. Біля піаніно поставили грифельну дошку, де всі музиканти, охочі виступити, можуть залишати свої заявки. Протягом дня і кожен бажаючий може зіграти на вуличному піаніно. Про детальний розклад концертів, та хто саме буде грати цього тижня можна побачити на сторінці у соцмережі "Піаніно на Хрещатику".

Поряд з вуличним піаніно планують відкрити туристичний інформаційний центр, невелику кав'ярню і велопрокат. Такий багатофункціональний майданчик організував Департамент містобудування та архітектури спільно з організацією "Київ. Стратегія-2025".

Це не перше вуличне піаніно в Україні. У самому центрі Львова біля Латинського кафедрального собору на вул. Галицькій цей інструмент також користується шаленим попитом. Кілька тижнів тому місту подарував інструмент музикант Маркіян Мацех. Ідею вуличних музичних інструментів запозичив з-за кордону. За інструментом доглядають працівники сусіднього кафе: у дощ його накривають спеціальною плівкою, від сонця захищає велика парасоля.

Зараз ви читаєте новину «Киянам щотижня влаштовуватимуть концерти на вуличному піаніно в центрі міста». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі