Ексклюзиви
вівторок, 11 лютого 2014 10:33

Киянам покажуть унікальні серії малюнків Тараса Шевченка

 

Більше 50-ти художніх творів українського генія покажуть в Мистецькому Арсеналі. 21 лютого тут відкриється новий виставковий проект "ШЕВЧЕНКО/MANIA".

Унікальною є серія рисунків, створена Тарасом Шевченком під час Аральської, Каратауської експедицій та у Новопетровському укріпленні, яка досі не була представлена широкій публіці. Інші - вишукані акварелі та філігранні офорти першої половини 19 століття пов"язані з основними етапами життя Тараса Шевченка.

Уперше покажуть легендарну "Захалявну книжечку", оригінали унікальних рукописів Тараса Шевченка та альбоми його етнографічних замальовок 1840-х років, а також прижиттєві видання Кобзаря з фондів Інституту літератури.

У Мистецькому Арсеналі демонструватимуть і масштабну відео-інсталяцію "Наш Шевченко" відомого режисера Сергія Проскурні. Герої 365-ти відео-сюжетів - школярі, студенти, поети, вчителі, митці, аптекарі, спортсмени, пожежники, перукарі, журналісти. У кожного з них свій Шевченко.

Кульмінацією проекту стане Відкрита ніч "Доба Шевченка" - ніч кіно, музики, поезії, яка відбудеться з 9 на 10 березня. У програмі відкритої ночі – зустрічі з письменниками, філософами, мистецтвознавцями, виступи українських музичних гуртів і власне довгоочікувана прем"єра фільму Сергія Проскурні "Тарас Шевченко. Іdентифікація".

Відкриється проект 21-го лютого. Мистецький Арсенал працює без вихідних, до 20:00. Вартість квитка - 40 грн (повний), 20 грн (пільговий). У понеділок вхід вільний.

Зараз ви читаєте новину «Киянам покажуть унікальні серії малюнків Тараса Шевченка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі