Ексклюзиви
середа, 22 лютого 2012 14:32

Київська письменниця отримала Нову Пушкінську премію

Київська письменниця отримала Нову Пушкінську премію
Ада Самарка

Вчора стали відомі імена лауреатів Нової Пушкінської премії в галузі російськомовної літератури.

Лауреатом першої премії став поет Владімір Салімон.

У "молодіжній" номінації премію одержала київська письменниця Ада Самарка, авторка любовних романів "Диявольський рай. Майже невинна" і "Кохати боляче", а також численних публікацій у журналах "Октябрь" і "Новая Юность".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Шевченківську премію дадуть сільському вчителю

Аду Самарку цікавлять теми дорослішання та кохання молодих. Роман "Диявольський рай. Майже невинна" присвячена відносинам зовсім юної дівчини і дорослого цинічного чоловіка. У творі "Кохати боляче" авторка розповіла історію дівчини, яка зустрілася з жорстокістю любові у ворожому середовищі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На валентинках Ладі Лузіній малюють відьом

Церемонія нагородження відбудеться 26 травня, у день народження Олександра Пушкіна за старим стилем.

Премія була заснована у 2005 році фондом Олександра Жукова спільно з Державним музеєм А.С. Пушкіна та Державним музеєм-заповідником "Михайлівське". Нагороду присуджують письменникам, які пишуть російською мовою, у двох номінаціях – "За загальний творчий внесок у вітчизняну культуру" (350 тис. рублів) і "За новаторський розвиток вітчизняних культурних традицій" (200 тис. рублів).

Зараз ви читаєте новину «Київська письменниця отримала Нову Пушкінську премію». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі