понеділок, 25 червня 2012 13:12

Картини Реріхів у Гімалаях не є підробками - експерти

Автор: Фото: forum.roerich.info
  Сім'я Реріхів оселилася в селищі Наггар в Західних Гімалаях 1928 року
Сім'я Реріхів оселилася в селищі Наггар в Західних Гімалаях 1928 року

Експертна комісія, що складається з фахівців московського Міжнародного центру Реріхів (МЦР) та індійських музейників, підтвердила справжність картин Миколи і Святослава Реріхів, які зберігаються в будинку-музеї художників в Гімалаях. Про це повідомляє "Інтерфакс" з посиланням на заяву посла Росії в Індії Олександра Кадакіна.

За даними агентства, перевірка справжності та збереження полотен була ініційована російською стороною після появи в індійських ЗМІ інформації, згідно з якою з музею зникли або були підмінені кілька картин. Комісія ж підтвердила, що в будинку-музеї, як і раніше, зберігаються 49 картин - 37 творів Миколи Реріха і 12 картин його сина Святослава. Всі твори є оригіналами.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Спадщина Реріхів викликала суперечку в мистецьких колах Росії

Головне завдання комісії, яка вже тиждень займається описом картин Реріхів, зафіксувати стан будинку-музею і скласти список всіх цінностей. За даними агентства, тепер музейники приступлять до опису предметів, пов'язаних з життям і науковою діяльністю Реріхів.

Сім'я Реріхів оселилася в селищі Наггар в Західних Гімалаях 1928 року. Саме в цьому містечку знаходиться Міжнародний меморіальний трест Реріхів (ММТР), заснований дружиною Святослава індійською актрисою Девікою Рані в 1993 році. Трест був створений для збереження і розвитку спадщини родини Реріхів в Індії.

Індійська влада штату Хімачал-Прадеш виступає проти присутності представників Росії в опікунській раді тресту, відзначаючи, що перебудова тресту в 2005 році проводилося незаконно, трест повинен діяти за статутом 1993 року, і наявність нових іноземців в опікунській раді неможливо.

Зараз ви читаєте новину «Картини Реріхів у Гімалаях не є підробками - експерти». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі