понеділок, 15 лютого 2010 18:15

Картина заарештованого Романа Поланського викликала ажіотаж на Берлінале

Картина заарештованого Романа Поланського викликала ажіотаж на Берлінале

Фільм Романа Поланського "Безіменний автор" став фаворитом критиків міжнародного Берлінського кінофестивалю. Переважна більшість рецензій позитивні, а деякі автори називають цю картину кращою роботою режисера.

"Цей захоплюючий і оригінальний трилер наочно демонструє, що Поланські - це сила, на яку доведеться зважати, - пише штатний рецензент газети Times Венді Айді. - З самого початку фільму і до кінця очевидно, що режисер повністю контролював процес його створення, незалежно від того, де він знаходився - в студії або за ґратами".

Нагадаємо, що зараз Поланські знаходиться в своєму будинку в швейцарському Гштааді під домашнім арештом. Такий запобіжний захід для режисера вибрав суд Швейцарії за наслідками розгляду, розпочатого після арешту Поланського за запитом влади США. У Америці режисера звинувачують в спокушанні неповнолітньої (злочин відносять до 1977 року), і в Гштааді він чекає рішення швейцарського суду з питання його екстрадиції.

На думку Пітера Бредшоу з The Guardian, картина Романа Поланського - "один з найкращих фільмів останніх років. Майже хічкоківський фільм жахів, що тримає глядача в постійній напрузі".

Нагадаємо, що в картині "Безіменний автор", заснованій на романі Роберта Харріса, йдеться про письменника, найнятого, аби відредагувати мемуари колишнього прем"єр-міністра Великої Британії, якого звинувачують у військових злочинах.

У фільмі знімалися Еван Макгрегор, Пірс Броснан, Олівія Вільямс та інші актори.

Роман Поланські вже був відмічений раніше вищими нагородами Берлінського кінофестивалю. Так, в 1965 році його фільм "Огида" отримав "Срібного ведмедя", а через рік картина "Безвихідь" завоювала "Золотого ведмедя".

Переможець 60-го Берлінале стане відомий 21 лютого.

Lenta.ru

Зараз ви читаєте новину «Картина заарештованого Романа Поланського викликала ажіотаж на Берлінале». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі