пʼятниця, 27 січня 2017 20:30

"Їжак Вільгельм" отримав нагороду від президента

"Їжак Вільгельм" отримав нагороду від президента

Книга "Їжак Вільгельм" дитячої письменниці Тетяни Стус стала переможцем щорічної премії Президента України "Українська книжка року" за 2016 рік.

Видання відзначили у номінації "За сприяння у вихованні підростаючого покоління". Ілюстрації створила Анна Сарвіра. Книжку обрали з-поміж двадцяти видань довгого списку.

"Я приємно вражена цією новиною. Не лише тому, що відзначили саме "Їжака Вільгельма" - книжку цілої команди, не лише письменника. А тому, що це виразний акцент на сучасній українській дитячій літературі. А що цей "акцент" поставлено від імені президента, то і більше людей, батьків дізнається про існування цього пласту корисного дитячого дозвілля та освіти", - каже Тетяна Стус.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У палаті з'являється непритомна дівчинка з паралельного класу

Книжка "Їжак Вільгельм" присвячена польському художнику Вільгельмові Котарбінському. Його картини можна побачити, в Національному музеї імені Тараса Шевченка. В книжці Стус хотіла дослідити, як народжуються і зростають генії. Так з'явився образ міського їжака, який шукає Світло. Хоча інші їжаки – нічні тварини. Вдень вони сплять.

Українська ілюстраторка Анна Сарвіра потрапила в список найкращих ілюстраторів світу.
Зараз ви читаєте новину «"Їжак Вільгельм" отримав нагороду від президента». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі