понеділок, 01 липня 2013 15:07

"З мене мати – як з корови балерина" - огляд кінопрем'єр

Через 54 роки після своєї прем'єри до українських екранів добралася легендарна стрічка Фелліні "Солодке життя". Порівнюючи цю стрічку з іншими прем'єрами цього тижня ("Світова війна Z", "Екзамен на двох" і "Джунглі"), можна впевнено сказати, що вони – не більше ніж просто метелики-одноденки, про існування яких забудуть вже через кілька місяців. Не те що через 54 роки…

Світова війна Z

"Я не можу вас змусити. Але не кажіть, що ви не впораєтесь…" - наставляють протагоніста цієї стрічки, якого грає красунчик Бред Пітт.

Сотні тисяч мерців повстали, щоб поласувати свіжою кров'ю. Скажених зомбі опинилось на вулиці настільки багато, що звичайних людей просто не вистачає, аби їх перебити. Кожен з цих монстрів – рознощик смертельного для людства вірусу, який розповсюджується по планеті з нечуваною швидкістю. Тож тим небагатьом, кому все ж таки вдалось вижити, доведеться зробити практично неможливе: вбити тих, хто вже й так мертвий.

"Заїжджений набір відірваних кінцівок в стрічці, напевне, обійшовся продюсерам в кругленьку суму. Правда, на самому змісті стрічки це аж ніяк не позначилось" - Observer [UK].

Солодке життя

"Папарацці, за мною!" - говорить головний герой своєму фотографу-напарникові. Саме після виходу цієї стрічки на широкі екрани слово "папарацці" стало прозивним.

Ця стрічка стала знаковою не тільки в творчості самого Федеріко Феліні, але й всього європейського кінематографу. В центрі сюжету – епатажний журналіст Марчелло, який не пропускає жодної гламурної тусовки. Звичайно, що поєднувати таку роботу з особистим життям просто неможливо. Постійні флірти з привабливими акторками та світськими левицями, нескінченні інтриги виливаються у сварки з нареченою. Герой цієї картини шукає щастя, проте знаходить його лише в житті інших людей.

"…цей фільм – блискавична і достовірна оцінка цілого пласту суспільства в сумну добу його занепаду і, нарешті, принизливий коментар до трагедії людей, яких проковтнула цивілізація", - The New York Times.

Екзамен на двох

"Я залетіла ще в коледжі, і думала, що з мене мати – як з корови балерина" - розповідає головна героїня водночас сумну і кумедну історію свого життя.

"Кар'єра чи особисте щастя?" - от у чому питання героїні стрічки, яке вона героїчно вирішуватиме протягом усієї стрічки. Ця жінка веде самотнє життя і працює в престижній "Лізі плюща". Її нове завдання – відібрати найкращий клас в Принстонському Університеті. Та коли вона починає виконувати це завдання – як сніг на голову на неї звалюється її колишній однокласник Джон. Він підозрює її в тому, що в неї є син. Багато років тому, як гадає Джон, вона народила дитину і віддала її на виховання в притулок. Однак якщо хтось з колег цієї жінки дізнається про те, що в неї є дитина – її багатолітня кар'єра враз зруйнується.

"Тут добре показані ускладнення у сімейних і любовних стосунках, проте нічого зі стрічки не запам'ятовується після перегляду. Та й посміятись вона не змушує…" - Daily Express.

Джунглі

Що ви можете сказати про цю місцевість?

Тут пропадають звірі і люди… - характеризують край, куди відправляться головні герої стрічки.

Індонезійські джунглі. Дослідницька експедиція. Ціль – знайти і зазняти плямистих леопардів, які числяться в Червоній книзі. Однак для того, щоб побачити цих рідкісних тварин, дослідникам доведеться пробратись глибоко в джунглі і побувати в місцях, де ще не ступала нога людини. Там вони зустрінуть не тільки леопардів, заради котрих і приїхали, але ще й один невідомий подосі вид дикої тварини…

Зараз ви читаєте новину «"З мене мати – як з корови балерина" - огляд кінопрем'єр». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua