середа, 25 травня 2011 17:42

Іван Андрусяк пише дитячі вірші про Чупакабру

Іван Андрусяк пише дитячі вірші про Чупакабру

Український письменник і поет Іван Андрусяк пише дитячі вірші про Чупакабру. На це його надихнули самі діти.

"Був нещодавно у Тернополі й читав малявкам свою повість про Чакалку — це містична людиноподібна істота, яка приходить вночі й забирає у ліс неслухняних дітей. І тоді малявки цілком серйозно попросили мене написати книжку про Чупакабру. Я подумав — чудово. Приїхав додому і одразу написав декілька віршиків", - розказав Андрусяк.

Чупакабра у віршах поета має жіночий та чоловічий рід. Активно розмножується: "А зранку зламавши і віник, і швабру, / і ледь не зваливши димар, / навідав самотню сумну чупакабру / самотній сумний чупакабр. / Хоч часу відтоді пройшло небагато, / а вже голоси в них дзвенять, / вже сум де й подівся – бо в них повна хата /маленьких чупакабренят".

Поет зазначив, що Чупакабра у його віршах добра.

"Книжка не може лякати дітей, бо вони її просто не читатимуть. Закинуть і все. Моя Чупакабра трошки шкодлива, може напакостити як і будь-яка дитина, але по-доброму. Від Чакалки відрізняється тим, що Чупакабра — це все таки звір. Як вона точно виглядає, не можу собі уявити. Попрошу свою молодшу доньку намалювати її — цікаво, як вона це зробить. Вірші про Чупакабру ще свіжі, відгуків від малявок ще не було. Але моїм дітям сподобались. Коли читав їх — дуже реготали й "чупакабрились". Як воно далі піде — ще не знаю. Це ж не те, що сів і пишу вірш про Чупакабру. Воно саме пишеться. Можливо, у майбутньому Чакалка і Чупакабра познайомляться. Окрему збірку про Чупакабру поки не планую видавати", - зазначив поет.

Також він зауважив, що поява Чупакабри у сучасному мистецтві - закономірний процес.

"У різні часи з'являються різні містичні герої. Найпопулярнішим був Бабай, на Гуцульщині дітей лякали циганами. Можливо колись скажуть, що ми жили у часи Чупакабри. Сподіваюсь, вона все таки добереться до Межигір'я й декому дещо відгризе", - додав Андрусяк.

Зараз ви читаєте новину «Іван Андрусяк пише дитячі вірші про Чупакабру». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі