неділя, 04 жовтня 2015 17:42

Ікла, балет і відверті декольте - у Києві пройшов фестиваль косплею "Отобе"
39

Фото: Олександр Заклецький

- Что ето за антіхрісти тут собралісь? – незадоволено каже стара жінка у хустці на столичному Подолі. Тут 3-4 жовтня пройшов восьмий фестиваль косплею "Отобе". Його учасники відтворювали образи і костюми персонажів популярних фільмів, комп'ютерних ігор та аніме. Водії сигналять їм та машуть руками, діти радіють несподіваному потраплянню в казку.
- Дівчино, можна вас сфотографувати? - запитую у однієї з учасниць фестивалю.
- Авжеж можна, і сфотографувати і зі мною сфотографуватися - відповідає дівчина в рожевому платті та посміхається, під час посмішки з-за її губ визирають два вампірських ікла.
- Це постійні коронки, я віддала 800 гривень за них, але для фотосесії вони не дуже пасують, - розповідає киянка Ліна. - Доводиться дуже широко розкривати рот, тому для фотосесій в мене є ще одна пара вампірських ікл – накладна, але це не для цього образу.

В фойє культурно-мистецького центру "Києво-Могилянської Академії" відбувається постійний рух одягнутих в різноманітні костюми персонажів, деякі з них досить несподівані, деякі відверті.
- Цього року в нас майже немає іноземних гостей, - розповідає організатор фестивалю Аркадій Мєдвєдєв. - Самі розумієте, в країні війна. Приїхали хіба що брати-білоруси, але кількість косплеєрів все одно дуже велика, в нас заявлено 380 показів. На жаль, цього року ще не відкрився кінотеатр "Жовтень", де в нас проходили кінопокази, але життя і без цього вирує на фестивалі. Думаю, що ми будемо розширятися, досвід київського Комік-кону показав, що в людей є попит на такі казкові імпрези.

Костюмовану ходу містом цьогоріч вирішили не проводити.

- З багатьох причин, - продовжує організатор фестивалю. - Не хочемо щоб були якісь провокації, грузити нову поліцію ще й своїми витребеньками, та й взагалі в країні війна, гинуть люди, радіти можна і треба, але не сильно демонстративно.
Косплей відходить від суто японських аніме. Багато косплеять комп'ютерні ігри, фільми. В нас декілька косплеїв на тему "Зоряних війн", є "Доктор Хто", "Інспектор Гаджет", диснеївські персонажі. Ми навіть змінили формат – відтепер ми називаємось не фестиваль японської культури та анімації, а просто фестиваль косплею "Отобе".

На ґанок біля Могилянки легкою ходою вибігає дівчина в чорній балетній пачці із чорним пером в зачісці та червоними лінзами в очах.
- Мене звати Настя, а сценічне ім'я Нацумі. Цей образ – це принцеса Креру з аніме "Принцесса Качка" - єдиного аніме про балет. Прототипом принцеси Креру є чорний лебідь з балету Чайковського "Лебедине озеро". Я 11 років займаюся балетом. Розпочала з 6 років, це частина мого життя. А ця пачка досталася мені від моєї вчительки Ельзи Старікової, їй 80 років, але вона досі викладає в львівській балетній школі, яку я цього року закінчила. Це пачка якраз чорного лебедя, в якій Старікова колись виступала в Маріїнському та в Большому театрі, так що косплей повністю автентичний. Зараз я почала вчитися на архітектора, окрім того я танцюю ще K-Pop та багато інших танців. На жаль, директор львівської балетної школи не дозволив мені залишитися ще на рік, але в мене багато інших планів.

Зараз ви читаєте новину «Ікла, балет і відверті декольте - у Києві пройшов фестиваль косплею "Отобе"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі