середа, 26 листопада 2014 17:26

"Х*я вам, а не неньку" - у Києві покажуть кращі патріотичні плакати
7

"Х*я вам, а не неньку" - такий напис має плакат художника Дмитра Кришовського. На ньому зобразив письменницю Лесю Українку, що показує характерний жест руками.

"На плакаті Лесю Українку легко впізнати. Насправді це образ, уособлення українського народу, який зараз обрав для себе незламну позицію у боротьбі за свою землю і за майбутнє своїх дітей. Плакат повинен так працювати - грубо, без цензури, щоб передати дух часу. Навіть, якщо прибрати напис, жест говорить сам за себе. Це варіація на тему американського плаката 40-их років, там був слоган "We can do it" і зображена молода жінка. На моїй роботі Леся Українка показує цей грубий жест усім, хто проти української незалежності, нашої свободи і культури,"- розповідає художник.

Цю і ще кілька робіт Кришовського відібрали для виставки "100 найкращих патріотичних плакатів". Вона відкриється 28 листопада у столичному центрі сучасного мистецтва М17.

Куратори виставки Єлизавета Бєльська та Антін Мухарський відібрали для експозиції плакати з понад тисячі робіт, що надійшли для участі у міжнародному конкурсі патріотичного плакату.

Упродовж виставки до 5 грудня відвідувачі зможуть обрати 3 роботи, що сподобалися найбільше. Переможці отримають грошові винагороди. А у день закриття виставки - 5 грудня, Антін Мухарський проведе благодійний аукціон плакатів. Кошти, виручені на торгах, підуть на допомогу бійцям, що лікуються у Київському військовому шпиталі.

Зараз ви читаєте новину «"Х*я вам, а не неньку" - у Києві покажуть кращі патріотичні плакати». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі