вівторок, 15 жовтня 2013 10:06

Художник показав місто в еротичних та історичних проявах - нова виставка в Києві
15

У столичній галереї "АВС-арт", що по вулиці Воздвиженська, 10-б, показують картини "найбільш львівського художника" Юрія Коха.

"Виставка "BodyTown" – це мій вимір, моє місто – внутрішнє. Місто сновидінь, паралельний світ, що виглядає як реальний. Ми скануємо світ, світ сканує нас", – говорить художник про свої роботи. Це близько 50-ти полотен, намальованих протягом 1990-х – 2010-х років.

Митець характеризує свій творчий метод як "метафізичний маньєризм", а критики наскрізною його темою визначають саме Місто в історичних, еротичних та езотеричних проявах у центрі яких обов'язково є Персона.

Тому і на цій виставці Персона (Body) й Місто (Town) поєднуються в одне ціле. Привиди блукають міськими вуличками, блондинки в коротеньких сукнях, пузані з пляшками та інтелігенти з ціпком.

Окремі картини присвячені жінкам. Вони на полотнах обов'язково в екстравагантних капелюхах із прикрасами або з дивовижними віялами. Доречі портрет Миколи Гоголя художник також намалював у елегантному капелюсі. Підібрав йому зелений колір. Це серія робіт з елементами ар-декору.

Юрій Кох народився 1958 року у Львові. Працює в галузі малярства, графіки, плакату й книжкового дизайну. Роботи Юрія Коха знаходяться в колекціях України, Італії, Данії, Бельгії, Японії та США.

Виставка триватиме до 26 жовтня. Галерея працює з вівторка по суботу до 19:00. Вхід вільний.

Зараз ви читаєте новину «Художник показав місто в еротичних та історичних проявах - нова виставка в Києві». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі