пʼятниця, 09 вересня 2016 15:11

Художник Анатолій Криволап ледве не помер

"У художника Анатолія Криволапа 90 відсотків часу — творче пекло, - розповідає Юрій Комельков, меценат, власник київської галереї "Триптих". - Може написати картину за кілька годин. Але за рік переписує її. Раз я на аукціон виставляв роботу Анатолія, над якою він мучився шість років. У нього не всі картини виходять вдалі з першого разу. До того ж це дуже шкодить його здоров'ю. Він ледве не помер — отруївся. Серед тих шалених фарб, які він змішує з різних компонентів, дуже багато токсичних. Мав тяжкий панкреатит. Рік вичухувався. Після цього став швидше працювати, щоб не померти. Почав одягати респіраторні маски".

 

17 вересня у другому корпусі Львівського національного музею ім. Шептицького відкриється виставка художника Анатолія Криволапа "Музейна колекція".

Під час відкриття презентують арт-каталог із серії "Музей приватних колекцій" під назвою "Анатолій Криволап. Збірка №1". Це перший в Україні каталог одного художника, до якого увійшли 299 робіт із фондів вітчизняних колекціонерів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Третьяковці заборонено виставляти українських художників, - Юрій Комельков

Анатолій Криволап - найпопулярніший та найдорожчий художник із України у світі. З 2010 по 2015 рік на вітчизняних та міжнародних аукціонах було придбали 18 картин його авторства на суму $ 771 180. На виставці представлять близько 30 його найкращих робіт і нових творів. Анатолій Криволап - один із героїв проекту UKRAINE. THE BEST

 
Зараз ви читаєте новину «Художник Анатолій Криволап ледве не помер». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі