пʼятниця, 19 серпня 2016 11:38

Художниця 3 доби живе на плоту "Крим" без їжі і води

Художниця 3 доби живе на плоту "Крим" без їжі і води

Українська художниця Марія Куликовська спустила рятувальний надувний човен "Крим" на воду поблизу Києва, щоб нагадати світу про біженців з окупованого півострова. З собою не взяла ані їжі,ані води, тільки паспорт.

Про це повідомляє firstsocial.info.

Художниця задумала жити 3 дні на набережній у Києві – між Річковим вокзалом і пішохідним мостом. Потім попливе Дніпром до Чорного моря. Далі до кордону з ЄС, і після цього продовжить подорож річками Європи.

"Пліт "Крим"– це не тільки про Крим, це про кожну людину в Україні, Європі, на Землі. Це про суспільство, яке хоче мати голос і будувати рівноправну систему", – говорить Марія.

Біля напису "Крим" Куликовська зобразила букву "А" в колі як символ антиавторитарних рухів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Топ-5 найдорожчих картин сучасних українських художників

Художниця не вперше влаштовує арт-протести. Вона лежала на сходах петербурзького "Ермітажу", загорнувшись в український прапор. Прала в Москві-ріці прапор Криму, з якого стерлися всі фарби. "Окупувала" російський павільйон на венеційській бієнале.

У 2015 році, разом з активістками Femen, Куликовська провела феміністичну акцію "Квіти демократії". Розкладала гіпсові зліпки-скульптури вагін у центрі міста Дніпра. Акція була покликана спровокувати дискусію навколо ролі та позиції жінки в сучасному патріархальному суспільстві.

"Я не розглядаю мистецтво поза політикою, політичною волею. Взагалі мистецтво давно перестало бути декоративною складовою. Це вже далеко не гарненькі квіточки, малюнок на ліжку. Сучасне мистецтво – це актуальне мистецтво, яке піднімає актуальні питання", - говорить художниця.

Нагадаємо, Товариство польських археологів висловило протест з приводу відкриття виставки "Україна світу. Скарби України з колекції Платар".

Зараз ви читаєте новину «Художниця 3 доби живе на плоту "Крим" без їжі і води». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі