четвер, 16 червня 2011 09:53

Хор Верховної Ради виступив у Батурині та заспівав на весіллі
17

Фото: Ростислав Мисюкевич

У неділю у місті Батурин відзначали "Козацьке свято". У Кочубеївському парку виступав військовий духовий оркестр Залізничного полку Чернігівщини та академічний ансамбль Хмельницької філармонії "Козаки полісся". На свято також приїхав хор апарату Верховної Ради. Виступав хор безкоштовно, автобус для проїзду надала Верховна Рада.

"Хору вже 8 років, - розповів один з засновників хору народний депутат 2-го скликання Борис Пономаренко. - 6 років тому нам присвоїли звання народного колективу. Метою створення було бажання довести, що в парламенті можуть не тільки сваритися, але і справді сприяти культурному відродженню".

"Вік наших хористів - від того, коли тільки починають ходити на побачення, до тих, хто вже весь час сидить вдома", - додав Олександр Гудима, головний бас хору і народний депутат першого скликання.

Хор приїхав до Кочубеївського парку Батурина опівдні. Виступ було заплановано на 17 годину, тож до нього співаки побували на екскурсії у цитаделі Батуринської фортеці та у палаці гетьмана Кирила Розумовського. У палаці керівник хору Зіновій Корінець зіграв на роялі кінця 19 сторіччя. Музичний інструмент виявився конфіскатом, що надала музею Львівська митниця.

Виступ хору батурянам сподобався - казали, щоб приїздили ще. Після концерту співаки відправилися до кафе "Шашличок", що за 15 хвилин від Києва - на честь виступу та свята Трійці. Виголошували тости за Україну, жінок та Верховну Раду.

Також хор піснею привітав пару, яка святкувала в тому ж закладі 35-річчя свого весілля. У кафе хор пробув годину, після чого автобус відвіз його учасників до Києва.

"Час вже нам випустити репрезентаційний диск з піснями хору, - зауважив у дорозі Зіновій Корінець. - І в мене ще одне прохання - давайте поки не розходитися на канікули".

Зараз ви читаєте новину «Хор Верховної Ради виступив у Батурині та заспівав на весіллі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі