середа, 27 травня 2015 17:30

"Гвардія" - це перша художня спроба усвідомити, що відбувається в країні" - Ткаченко
16

Фото: Фото надані прес-службою каналу "2+2"

"Гвардію" подивились майже 6 млн. українців. Прем'єра телесеріалу "Гвардія" відбулась 23 травня на каналі "2+2". За сюжетом перші добровольці вступають у Нацгвардію України у березні торік, коли розпочалось захоплення Криму Росією.

Головні ролі виконали Олексій Горбунов, Ахтем Сеїтаблаєв, Дмитро Ступка, Римма Зюбіна та Вано Янтбелідзе. Останній 40 років тому зіграв льотчика Вано у стрічці Леоніда Бикова "В бій ідуть одні старі". У "Гвардії" виконує роль власника ресторану, що допомагає спершу Майдану, а потім Нацгвардії. 4 серії фільму зняли всього за місяць.

" Было холодно, издевался над актерами, как хотел. Заставлял их в брониках по 40 кг бегать, - розповідає режисер стрічки Олексій Шапарєв. – Втомився. 20 дней смены, сняли 4 серии за месяц. А это не сцены "две бабушки на кухне про судьбу говорят", а нужно екшн, сложные постановки. Я сейчас буду комедию снимать, совместный проект с Грузией. Половину сняли документалки про Братьев Гадюкиных, для второй половины нужно попасть на Восток. Должно пройти какое-то время, чтобы в самом фильме посмотреть, как изменилось мнение людей за два года".

Серед добровольців гвардії майданівець, беркутівець, кримський татарин, хімік з Києва, грузин, одесит та дівчина-снайпер.

- Почему от тебя дымом пахнет? – У кадрі запитує мама сина Бориса. Вчений-хімік таємно від неї ходить на Майдан.
- Мам, я же химик. Если бы я был кондитером, я бы пахнул плюшками, - відповідає герой в окулярах, роль якого виконує Денис Мартинов.

"Сотник - це душа народу, яка вийшла на Майдан, щоб відстояти свободу своєї родини, землі. А потім пішов на війну, - актор Денис Гранчак виконує роль сотника у серіалі "Гвардії". - Мій герої добрий, справедливий і мужній. Лізе в бійки, бо не може дивитись на несправедливість. Має конфлікт із беркутівцем ще з Майдану. Той бив його, так запам'ятав у лице. Після Майдану беркутівець теж іде у Нацгвардію. Вони там зустрічається, і відразу починається бійка."

"Беркутівець згодом по-тихеньку змінюється і їде воювати на Донбас, - продовжує виконавець ролі беркутівця Богдан Юсипчук. - Для зйомок я спеціально дивився відео, як беркутівці тренуються, що їм говорять. Закон є, що сказав командир - виконуй. Яка різниця, хто там стоїть, навіть якщо - твоя сім'я. Тепер більше розумію ту сторону. Головніше не що зробили, а чому. От він стоїть із товаришем на Майдані. І тут у друга, з яким кашею ділились, летить коктейль Молотова. Тому навіть якщо демонстранти сто раз праві, він буде проти них."

Сценарист "Гвардії" Микола Рибалка каже, що важко було дивитись фільм вперше.

"Сценарист завжди найшокованіший людина на будь-якій прем'єрі. Поки пишеш, то знімаєш в голові своє кіно. А потім дивишся заново зняте. Щоразу це ужас, хочеться напитись, забутись, заритись в землю, - пояснює Рибалка. - У мене надія, що все закінчиться і ми знімемо фільм з цими ж персонажами про щось інше.

Нині тривають перемовини з польським телебачення про купівлю серіалу.

"Це перша художня спроба усвідомити, що зараз відбувається у нашій країні, - каже генеральний директор "1+1 медіа" Олександр Ткаченко.

У стрічці використали відео з Майдану та хроніку розстрілів 20 лютого. Більшість зйомок проходили у військовій частині у Василькові.

Зараз ви читаєте новину «"Гвардія" - це перша художня спроба усвідомити, що відбувається в країні" - Ткаченко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі