четвер, 26 січня 2017 09:00

Гурт "Мандри" вперше зіграли концерт на базі миротворців

Гурт "Мандри" вперше зіграли концерт на базі миротворців
Гурт Мандри

26 січня 2008 року музиканти з українського гурту "Мандри" відіграли півторагодинний концерт для контингенту українських миротворчих сил у місті Пріштіна, Косово. Виступ відбувся прямо на базі українських миротворців.

Цей виступ став першим в історії Косово концертом української музики. А також першим культурним заходом для українських миротворців за всі 9 років перебування контингенту на території цієї "гарячої точки". 300 бійців з України та інші миротворці – поляки, росіяни, індуси, пакистанці та представники ООН слухали концерт гурту.

"Концерт тривав півтори години. Це було щось — коли солдати з калашами в руках починали танцювати! Зал співав із нами. Наші хлопці запросили ще й миротворців із Польщі, Росії, Італії, Пакистану. Усі були в захваті. Такі концерти треба влаштовувати раз на півроку — це чудова емоційна розрядка для солдатів та хоч якась вісточка з дому".— розповів лідер "Мандрів" Сергій Фоменко.

Музиканти провели в Косово три дні, спілкувалися з солдатами, міряли їхню форму, дивилася на техніку, зброю. Також отримали звання миротворців і сертифікати, що це засвідчують.

Мандри — український музичний гурт, заснований 1997 року в місті Києві. У його музиці поєднуються багато різноманітних музичних стилів, зокрема, реггі, рок, блюз та певні елементи романсу. Випустили 5 альбомів. У 2013 році "Мандри" стають активними учасниками Революції гідності, де часто вони виступали з піснею "Не спи моя рідна земля". У 2015 році вийшла нова відео-робота на "Карпатську пісню". Також в цьому році була записана нова пісня "Гради вогняні" про війну на сході України.
Зараз ви читаєте новину «Гурт "Мандри" вперше зіграли концерт на базі миротворців». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі