понеділок, 22 вересня 2014 13:15

Графітчики Interesni Kazki створять нові фрески в Києві

Відомі українські художники Interesni Kazki готуються до нового мюрал-арт проекту в Києві. Володимир Манжос та Олексій Бордусов з власної ініціативи створять дві фрески в центрі столиці.

"З огляду на непросту політичну ситуацію в Україні ми вирішили профінансувати проект самостійно та таким чином підтримати патріотичний дух українців, зробити особистий внесок у розбудову нової держави" – розповідають про свою ініціативу митці.

Дует Interesni Kazki здебільшого працює закордоном та відомий своїм унікальним стилем по всьому світу. Мюрали "Казок" можна знайти в США, Мексиці, Франції, Данії, ПАР, Індії, Хорватії, Італії, Іспанії та Португалії. Поки що мистецькі проекти в України для художників – велика рідкість. "Мистецтво не може стояти осторонь важливих суспільно-політичних подій, - вважає Володимир Манжос, - Тож ми хочемо висловити власний погляд на ситуацію в Україні та просто зробити добру справу – порадувати жителів Києва". "Революційні події в Україні знаходять відклик у будь-якому куточку світу – говорить Олексій Бордусов, - Нарешті ми можемо не словом, а ділом підтримати свою країну нікуди не відїжджаючи".

Проект буде реалізований в рамках фестивалю Gogolfest 2014 при інформаційній підтримці Французького Інституту в Україні. Роботи над першим фасадом почнуться вже 22 вересня.

Зараз ви читаєте новину «Графітчики Interesni Kazki створять нові фрески в Києві». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі