понеділок, 11 лютого 2013 10:58

Головні нагороди "Греммі" отримали Адель та найпопулярніша інді-балада музичних чартів
5

Фото: Фото: Reuters

У Лос-Анджелесі відбулася щорічна 55-а церемонія вручення престижної музичної премії "Греммі".

Одну з перших нагород за краще соло 2012-го року в жанрі поп-музики отримала британська співачка Адель за композицію "Set Fire to the Rain". У минулому році Адель стала тріумфатором "Греммі", завоювавши нагороди у всіх головних номінаціях - за найкращу пісню, кращий запис і кращий альбом.

Композиція під назвою "We Are Young" нью-йоркської групи Fun була визнана піснею року. За премію в цій престижній категорії змагалися також солісти Ед Ширан, Мігель Піментель, Тевіш Кроу, Джош Рамсей, Грег Карстін, Келлі Кларксон. Пісня "We Are Young" - другий платиновий запис гурту Fun. Створений гурт в 2008-му році і виконує музику в стилях інді-поп та інді-рок.

Найпочесніша нагорода 55-ї ювілейної премії "Греммі" за кращий альбом року присуджена британській групі Mumford&Sons за альбом "Babel". У цій номінації з гуртом змагалися Black Keys з альбомом "El Camino", група Fun з "Some Nights", Френк Оушен з "Channel Orange" і Джек Уайт з "Blunderbuss". Удостоєний нагороди альбом "Babel", створений під впливом інді-фолк-рок, став другим в дискографії багатообіцяючого гурту.

Кращою композицією в стилі рок на нинішній церемонії "Греммі" названа "Lonely Boy" групи Black Keys, а золоту статуетку в жанрі поп забрала Келлі Кларксон за сингл "Stronger".

Премія "Греммі" (Grammy Awards) присуджується щорічно за рішенням членів Національної академії звукозапису США, заснованої в 1957-му році, і відзначає музичні досягнення різноманітних стилів та напрямків незалежно від комерційного успіху та місця даного твору або виконавця в хіт-парадах.

Зараз ви читаєте новину «Головні нагороди "Греммі" отримали Адель та найпопулярніша інді-балада музичних чартів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі