середа, 08 серпня 2012 17:16

Голлівудський продюсер українського походження проведе майстер-клас в Одесі

Голлівудський продюсер українського походження проведе майстер-клас в Одесі
Дід та батько Анатолія Фрадіса працювали на Одеській кіностудії. Фото: movister.ru

Через кілька днів Одесу відвідає голлівудський кінопродюсер Анатолій Фрадіс ( Лос-Анджелес, США), повідомили в Одеському відділенні Національної спілки кінематографістів України.

Кінознавець має намір обговорити з одеськими кінематографістами перспективи відновлення кіновиробництва в Одесі за участю голлівудських партнерів.

Анатолій Фрадіс народився в місті Одесі, в 1948 р. в сім'ї кінематографістів. Дід його будував кіностудію в Одесі в 1919 р. З 1933 по 1966 рр. працював на кіностудії і був у числі її керівників батько Анатолія Фрадіса.

Анатолій Фрадіс закінчив у Москві Вище театральне училище ім. Щепкіна та Вищі режисерські курси, після чого до 1979 р. працював на кіностудії "Мосфільм".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Автор Капітошки і Петрика П'яточкина їде в Україну

З 1979 р. постійно живе в США, працює театрально-концертним імпресаріо і кінопродюсером. Продюсував 23 фільми голлівудського виробництва, ще 40 фільмів - фінансував. Має в Лос-Анджелесі кілька великих виробничих компаній, включаючи "АЛЬФА-ФІЛЬМ", "Аврора", "США Пост-продакшн", "Аврора Сінестро".

Займається новими технологіями "Інтернет-стрімінг", які покликані незабаром замінити DVD та інші відеоносії. Одна з його компаній реконструювала і забезпечила самим передовим кінопроекційним обладнанням кінотеатр "Жовтень" у Москві, 14-екранний кіно-комплекс в м. Сеул (Південна Корея) і кілька мультиплексів у Польщі.

З 1998 року занесений в книгу "Хто Є Хто в Америці".

В рамках візиту з ініціативи Одеського відділення Національного союзу кінематографістів України Фрадіс проведе майстер-клас для професійних кінематографістів.

Зараз ви читаєте новину «Голлівудський продюсер українського походження проведе майстер-клас в Одесі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі