пʼятниця, 16 вересня 2016 01:05

ГОГОЛЬFEST.ВАВІЛОН представить сім спектаклів

У 2016 році IX Міжнародний фестиваль сучасного мистецтва ГОГОЛЬFEST (16-25 вересня, Арт-завод Платформа) об'єднає в своїй програмі проекти відомих брендів і організацій, адже акцент на об'єднанні і спільну творчість становить один з меседжів фестивальної концепції цього року "ВАВГОГОЛЬFEST.ІЛОН".
 

У фестивалі будуть представлені учасники з багатьох країн світу, та найбільшим міжнародним проектом ГОГОЛЬFEST-2016 є програма "Литовського фокуcу", яка стане кульмінацією спільного Міждержавного проекту Литви і України "Литва-Україна. Культурне партнерство 2016". В рамках "Литовського фокусу" буде представлено сім спектаклів театрального, хореографічного, музичного і дитячого напрямків.
У програмі "Литовського фокусу" представлені вистави одного з найяскравіших режисерів Європи Оскараса Коршуноваса – "Остання стрічка Креппа" з Юозасом Будрайтісом і "На дні". Вони свідчать про рух режисера від "широкоформатного спектаклю", де використовуються усі режисерські театральні прийоми, до спектаклю камерного майже інтимних зустрічей віч-на-віч між актором і глядачем, творцем і персонажем, запитанням і наступним запитаннями.
 

Литовське сценічне мистецтво вже не вперше знаходить шлях в Україну – гастрольні маршрути драматичних театрів та колективів сучасного танцю все частіше охоплюють Київ та інші українські міста. Театральні митці шукають натхнення у зустрічах з українським глядачем, намагаються відчути атмосферу, заряджену грандіозними політичними та соціальними зламами, поділитися своїм власним почуттям буття, у якому присутні передчуття і усвідомлення, притаманні обом країнам, того що творче духовне життя - це єдина стабільна цінність, яка не зрадить.

 

На "ГОГОЛЬFEST" знову повертається "Дансема", яка разом з Настільним театром представить українським маленьким глядачам і їхнім батькам театральну виставу, яка насамперед поважає свого глядача – не вважає його малосвідомою істотою, яку необхідно безперервно розважати, забавляти, дивувати і ні в якому разі, не визнати його здатності мислити і пережити символічну реальність.

Всі цьогорічні учасники литовської програми "ГОГОЛЬFEST" прибувають в Україну з гастролей у Франції, Великої Британії, скандинавських країн і навіть з Китаю, не просто для розширення географії своїх подорожей, але в очікуванні справжньої театральної зустрічі через думки, почуття та досвід.

Зараз ви читаєте новину «ГОГОЛЬFEST.ВАВІЛОН представить сім спектаклів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі