пʼятниця, 18 квітня 2014 16:03

Гігантський архів документальної відеозйомки виклали онлайн

Гігантський архів документальної відеозйомки виклали онлайн

Британський підрозділ найстарішої кіностудії Pathé виклав на YouTube гігантський архів документальної відеозйомки, в якій відображені важливі, а часом і дивні події, що відбувалися з 1896 по 1976 рік.

В ньому можна відшукати військову кінохроніку Гітлерівського Рейху і Першої світової Війни, кадри падіння дирижабля "Гіденбург" і навіть репортажі про жінку-гіганта або трирічного хлопчика, який не в силах відмовитися від плитки шоколаду. Плівки архіву Pathé були оцифровані ще в 2002 році, тепер же всі вони доступні для безкоштовного перегляду. За словами генерального директора британського Pathé Алестера Уайта, компанія виклала відеоархів в мережу для того, щоб кожен, у кого є комп'ютер міг отримати задоволення від його перегляду, до того ж завдяки YouTube відеоматеріали не загубляться і не будуть забуті.

Кіностудія Pathé була заснована в 1896 році у Франції братами Пате для зйомки, редагування і друку фільмів. Пізніше у неї з'явилося кілька відділень, в тому числі в Москві, Одесі, Римі та американському штаті Нью-Джерсі. Британська студія Pathé з'явилася в 1902 році і протягом багатьох десятиліть випускала журнал кінохроніки та інші документальні матеріали.

Зараз ви читаєте новину «Гігантський архів документальної відеозйомки виклали онлайн». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі