пʼятниця, 26 липня 2013 15:15

Героїня в паранджі і зі "зброєю" бореться проти закриття школи - у Пакистані зняли перший мультфільм

Героїня в паранджі і зі "зброєю" бореться проти закриття школи - у Пакистані зняли перший мультфільм
Фото: офіційний сайт проекту "Месниця в паранджі"

"Месниця в паранджі", яка бореться за право дівчаток на освіту, стала героїнею першого пакистанського мультсеріалу про супергероїв, повідомляє агентство Ассошіейтед Прес.

Головна героїня мультфільму - молода вчителька на ім'я Джия (Jiya) - протистоїть лиходіям, які намагаються закрити школу, де вона працює. Зберігати анонімність героїні допомагає паранджа, яка залишає відкритими лише очі і кінчики пальців. Месниця володіє технікою єдиноборств, схожою на стиль ніндзя, а також уміло використовує метальну зброю - книги і олівці.

В якості лиходіїв в мультфільмі виступають корумпований політик Вадер Паджеро (Vadero Pajero) і злий чарівник Баба Бандук (Baba Bandook). За задумом творців, він уособлює командира радикального руху "Талібан".

Один з творців мультфільму Аарон Харун Рашид (Aaron Haroon Rashid) сподівається, що "Месниця в паранджі" допоможе привернути увагу до значення освіти. Крім того, мультсеріал розкаже дітям про важливі проблеми сучасного суспільства.

Пакистанський телеканал Geo TV показуватиме мультсеріал на початку серпня. Напади на школи, особливо жіночі, не рідкість на північному заході Пакистану і в сусідньому Афганістані. За атаками стоїть радикальний рух "Талібан", що виступає проти жіночої освіти.

Зараз ви читаєте новину «Героїня в паранджі і зі "зброєю" бореться проти закриття школи - у Пакистані зняли перший мультфільм». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі