середа, 22 червня 2011 15:21

Галина Вдовиченко написала роман про закохану письменницю

Галина Вдовиченко написала роман про закохану письменницю

Письменниця та журналістка, автор роману "Пів'яблука" Галина Вдовиченко закінчила роботу над новим романом.

У ньому йдеться про письменницю, яка вже кілька років нічого не пише й раптово закохується. Презентуватиме книгу на Львівському форумі видавців.

"Роман закінчила кілька днів тому. Почала писати на початку минулого вересня, але коли сідала за нього, вже точно знала, про що він буде. Сюжет роману такий: письменниця, яка вже кілька років нічого не пише, отримує у спадок від незнайомої людини будинок у Львові. Так сталось, що у цьому будинку окрім письменниці опиняються її товаришка, 14-річна дівчинка-підліток, старший чоловік, якому готують документи в будинок для людей похилого віку, а поки йому немає куди подітися. Також у цей дім випадково потрапляє ще й молодий чоловік на імя Гордій. У нього закохуються і господиня дому, і її товаришка, і 14-річна дівчинка. Роман про пошуки духовного дому. Тема домівки, духовної незатишності просто висить в повітрі. Маємо загальну безпритульність в Україні. Думаю, багато хто з митців у різні способи розроблятиме цю тему", - зазначила Вдовиченко й додала, що у романі є й реальний персонаж.

"Це - всесвітньо відомий художиник-примітивіст Никифор Дровняк. Він жив у живописному польському курортному містечку Криниця. Все життя не мав дому. Помер у 60-х. Його пам'ятник встановлений у Львові біля Костелу Бернардинів: дивний дядько у смішному капелюсі з піднятим уверх вказівним пальцем. За повір'ям, якщо взяти його за палець і загадати бажання, воно здійсниться", - розказала письменниця.

Окрім цього письменниця написала оповідання "Брат".

"Одне з українських видавництв до 20-ї річниці незалежності готує збірник оповідань кількох українських письменників. Туди увійде і моє оповідання. У ньому йдеться про один день із життя молодого тата, у якого напередодні народився другий син", - зауважила Вдовиченко.

Також вона починає роботу над другою частиною дитячої книжки "Мишкові Миші".

"Друга частина повісті про мишачий рок-гурт буде більш візуальною, матиме багато кумедних ситуацій", - додала Вдовиченко.

Зараз ви читаєте новину «Галина Вдовиченко написала роман про закохану письменницю». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі