пʼятниця, 31 травня 2013 02:22

"Гайдамаки" напоїли Ману Чао вінницьким самогоном
7

Фото: Фото надані гуртом «Гайдамаки»

Рок-гурт "Гайдамаки" повернувся в Україну з Іспанії, де закривав другий день фестивалю REPERKUSION.Туди їх запросив відомий музикант Ману Чао, який є патроном цього заходу.


"Гайдамаки" на цьому фестивалі, і взагалі в Іспанії, грали вперше. Зустрічали нас дуже добре. Козацький Рок є для іспанців зовсім новою музикою. У них дуже далекий від нашого менталітет.  Сонце, вино, кава, повний "лігалайз" та "рілакс", і тут ми зі свого гетто, з "Мечем Арея", вилами й косами. До речі, саме такі інструменти, як сопілка і коса, їх захопили найбільш. Бо бачили їх на рок-сцені вперше. Найбільш цікавим для нас був виступ Ману. Ми його музику давно знаємо "заочно", живий виступ зовсім не розчарував, а навпаки! Дві з половиною години безперервного позитивного драйву, шалена аудиторія, уся вкрита пасмами диму, через який сяють усміхи на обличчях. Ману та його музики, у свою чергу, захопилися гайдамацькою музикою. Кажуть, що ми рубаємо як машина, надійно та сильно, як і личить гайдамакам. Схоже на початок великої дружби", - розповів лідер гурту Олександр Ярмола.

Після виступу українські та французькі  музиканти продовжили знайомство у неформальній обстановці.

"З Ману у нас гримерки були поруч. Столи накриті на вулиці, от ми й "дружили столами". Ми їм самогонку, вони нам ріоху, ми їм "сліпцовку", вони нам – хаш. Теж варто спробувати, в Іспанії це можна", - продовжив Ярмола.

Французи  високо оцінили смак української самогонки.

"Самогонєру робив дід нашого трубача Роми. У селі Торканівка, що на Вінниччині. Здається, там подвійна перегонка перваку. Ні на чому не настояна, чиста як сльоза, але міцна як вогонь! Дах зносить капітально і надовго. Французи пробували її пити маленькими ковтками, як ракію. Уявіть собі, на спеці. Тромбоніст Максим вчив трохи, як випивають у нього на Тернопільщині, одним ковтком, перед тим сполоскавши зуби. Горло полоскати не ризикнув, правда. А потім французи  пробували так робити, ото цирк був. Взагалі-то в Іспанії немає сильних бодунів. Голова не дуже болить. Чисте гірське повітря, близькість океану, якісна кава зранку, легке пиво, і головне – справжній оптимізм, якого так бракує нам в Україні. Насправді, ми частували самогонкою французів, як і українською музикою, яка особливо цікава їм. Ми ж самі з задоволенням пили прекрасне іспанське вино і місцеве пиво, їли хамон та місцевий сир", - зауважив Олександр.
Французи попросили привезти їм ще вінницької горілки.

"Будемо орієнтуватись літрів так на 50. Так у бочці і привеземо. І будемо частувати. Потроху вивеземо у дозволених кількостях до Польщі, закатаємо у діжку і привеземо. Вже закупили цукор та чекаємо на свіжий врожай цього року. Будемо просити Роминого діда вигнати з елітних сортів вінницького буряка", - додав музикант.

/media/video/499950/1_499950.mp4

Зараз ви читаєте новину «"Гайдамаки" напоїли Ману Чао вінницьким самогоном». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

7

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі