вівторок, 19 жовтня 2010 09:26

Фронтмен Radiohead і прем'єр Британії мовчатимуть дві хвилини

Фронтмен Radiohead і прем'єр Британії мовчатимуть дві хвилини

Лідер Radiohead Том Йорк візьме участь в записі добродійного синглу "Дві хвилини тиші" ("2 Minutes of Silence"), повідомляється на сайті ContactMusic.

Вміст треку повністю відповідає його назві - композиція міститиме дві хвилини тиші. У роботі над синглом також візьмуть участь співак Брайан Феррі, продюсер Марк Ронсон і люди, які не мають відношення до музики, - актор Боб Хоскінс, тенісист Енді Мюррей і прем'єр-міністр Великої Британії Девід Кемерон.

Сингл надійде у продаж 7 листопада 2010 року. Реліз приурочений до дня пам'яті загиблих в Першу і Другу світові війни. Передбачається, що трек може досягти певних успіхів в чартах. Виручені кошти будуть передані Королівському британському легіону, добродійній організації, що надає підтримку військовослужбовцям.

Відзначимо, що трек, записаний за участю Йорка, Ронсона і Кемерона, стане не першою композицією такого роду. Наприклад, "пісня" під назвою "Two Minutes Silence" містилася в альбомі Джона Леннона "Unfinished Music, No. 2: Life with the Lions" 1969 року випуску. У трек-лист його ж пластинки 1973 року "Mind Games" входила композиція "Nutopian International Anthem", що складалася з трьох секунд тиші.

До Леннона аналогічний експеримент здійснив композитор Джон Кейдж. У 1952 році він склав тричастинну композицію 4'33''. Назва має на увазі тривалість твору Кейджа - трохи більше чотирьох з половиною хвилин. Ця композиція може виконуватися на будь-яких інструментах, проте партитура наказує музикантам не грати на них.

Lenta.ru

Зараз ви читаєте новину «Фронтмен Radiohead і прем'єр Британії мовчатимуть дві хвилини». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі