пʼятниця, 24 січня 2014 10:07

Франкенштейн став детективом, а Геракл – секс-символом – кінопрем'єри 24 січня
6

Король сексу
Геракл: Початок легенди
Хоробре серце 3D
Чемпіони
Креденс

На цьому тижні в прокат виходить шість фільмів, серед яких знайшлося місце і вітчизняній стрічці Валентина Васяновича "Креденс". Нажаль вона виходить в прокат тільки зараз, а не перед новорічними святами. Адже її сюжет розгортається саме перед Різдвом. Що ж, вітчизняні фільми поки що існують не до ладу. Крім того вікенд, що наближається принесе на широкі екрани фільми про пригоди Франкенштейна, Геракла, російських олімпійців та британських сутенерів – непогана компанія…

Я, Франкенштейн

- Я – монстр.

- Монстр – той, хто себе так поводить, – відповідають протагоністові стрічки.

Сюжет картини звалює в одну купу Дракулу, потворного монстра, створеного вченим Франкенштейном (якого автори фільму і назвали іменем доктора), Людину-невидимку і Горбуна з Нотр Даму. Події цієї нуарної стрічки розгортаються в наш час. Сам монстр Франкенштейн тут стає безсмертним детективом, а Дракула – кримінальним генієм, на якого полює головний герой.

"Незважаючи на всю абсурдність сюжету цієї стрічки, вражаючим чином вона виправдовує очікування. Те, що розгортається не екрані не назвеш нічим іншим, аніж банальним жанровим бурлеском", - Time-Out.

Король сексу

- Я хочу нормального життя.

- Але нормальне життя – для нормальних людей, – парирує головний герой.

Торгівля сексом дала головному героєві Паулю Раймонду можливість заробити шалені гроші. Так він став одним з найбільших багатіїв Британії. Це дозволило йому скуповувати цілі вулиці в Сохо. Згодом його власний капітал досяг 650 млн. фунтів. Та щасливе життя скінчилося, коли його дочка померла у віці 36 років від передозування наркотиками.

"Автори фільму насолоджуються повним безсмаком, який розгортається на екрані. В британській еротиці завжди було щось вкрай нееротичне: монструозні парики, горжетки з пір'я…" - Empire.

Чемпіони

- Медалі будуть?

- Так це не від нас залежить… а від китайців – з розгубленою посмішкою коментує тренер.

Фільм складається з новел, які показують поневіряння спортсменів, які готуються до зимової Олімпіади. В центрі кожної новели, які складаються в цій картині у строкатий калейдоскоп, - всім відомі спортивні перемоги таких спортсменів, як Світлана Журкова, Ілля Ковальчук, Олена Бережна та Антон Сихарулідзе.

"Від найжорстокішої критики цього фільму стримує лише той факт, що фільмів подібного жанру у нас дуже мало. Подібні кіно-агітки роблять лише перші кроки по тонкому "олімпійському" льоду. І, варто сказати, що кроки ці зроблено у вірному напрямку", - Empire.

Креденс

"Як же ж так – не можна просто, спокійно жити…" - меланхолійно замислюється головний герой стрічки.

Львів. Наближається Різдво. Головний герой стрічки віолончеліст Орест мріє про гастролі до Відня, затишні сімейні посиденьки та святковий настрій. Та все обертається якимось сумним бурлеском. Ледь не щодня на нього чекають моральні випробування. То рідна мати починає вмовляти переспати з жінкою його брата. То дружина заглядається на іншого. То син поб'ється в школі. То на рідну музичну школу Ореста починається рейдерська атака. Як втриматися в таких обставинах? Де знайти крихту надії, яка дасть сили жити далі?

"Зображений на екрані конфлікт головного героя виглядає надумано й від того – наївно… На екрані розігрується опереточна мелодрама з провальним фіналом", - oKino.ua.

Геракл: Початок легенди

"Геракл, ти – син Зевса. Прийми свого батька і ти пізнаєш силу, про яку навіть не підозрював", - відкривають перед головним героєм таємниці його натури.

Фільм переносить глядача у стародавню Грецію. Прекрасна цариця Алкмена піддалася чарам Зевса та народила йому напівбога Геракла. При народженні йому нарекли шлях найвеличнішого з воїнів, котрий принесе мир та спасіння людям на землі. Проте сам Геракл не знав про це. Він живе, як звичайний чоловік. І єдиною його мрією стає увага чарівної Геби, принцеси Криту. Та коли він довідається про свою таємну силу – йому доведеться зробити нелегкий вибір: чи збігти зі своєю коханою, чи врятувати народ.

"Бійки у стрічці знято явно під впливом успішного сучасного пеплума "300 спартанців". Своїм нарочитим уповільненням кадру творці стрічки втомлюють вже в середині фільму", - Time-Out.

Хоробре серце 3D

- Ти впевнений, що безпечно? – запитує головний герой робот-відчайдуха.

- Ні, однак це весело!

Казковому королівству нічого не загрожувало допоки в ньому не з'явився підступний злодій, котрий захотів захопити владу. Єдиний, хто йому зможе завадити в цьому – невеличкий робот-рицар. Перші кроки робота на шляху геройства – не назвеш успішними. Проте з часом йому таки вдається досягти своєї цілі і викликати на двобій антагоніста. В цьому рицареві допоможуть його вірні друзі та добрий гумор.

"Доволі пристойна анімаційна робота, котра порадує маленьких дітей", - cinetastic.de

Зараз ви читаєте новину «Франкенштейн став детективом, а Геракл – секс-символом – кінопрем'єри 24 січня». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі