четвер, 12 червня 2014 10:00

Фонд Ігоря Янковського нагородив дітей, що намалювали мирну Україну
4

7 червня 2014 р. у ТЦ "Шоколадний Будинок" нагороджували переможців ІІ Всеукраїнського дитячого конкурсу "Моя мирна Україна". Конкурс був ініційований Фондом Ігоря Янковського "Ініціатива заради майбутнього" в березні цього року. Незважаючи на непросту ситуацію в нашій країні, за два місяці організаторам удалося зібрати більше 600 картин, присвячених темі єдиної і мирної України.

Всеукраїнський благодійний фонд Ігоря Янковського "Ініціатива заради майбутнього" провів фінальну церемонію в Шоколадному Будинку на Печерську. Для юних фіналістів, їх батьків, наставників і всіх гостей організатори створили справжнє свято з розважальною програмою, церемонією нагородження і солодким столом. А відкрив свято ансамбль спортивно-естрадного танцю "Автограф", представивши танцювальний номер, який викликав бурхливі оплески. Дітки у вишиванках, в танці у супроводі класичної музики, зібрали карту України, що символізує єднання, світ, цілісність.

Засновник Всеукраїнського благодійного фонду "Ініціатива заради майбутнього" Ігор Янковський привітав переможців і вручив подарунки фіналістам конкурсу. Він звернувся до гостей заходу зі словами: "Для колективу нашого Фонду це дуже хвилюючий момент. Оскільки всі ми вклали душу в цей конкурс, прагнули зробити його торжеством творчості й добра. Два роки тому, створюючи Фонд "Ініціатива заради майбутнього", ми вибрали основним напрямом його діяльності допомогу молодим талантам. І ми дуже раді, що на нашу ініціативу відгукнулися зі всіх куточків України. Ми дуже хочемо, щоб всі учасники нашого конкурсу, незалежно від того, яку професію вони виберуть, залишилися художниками в душі, і розвивали свої таланти".

За умовами конкурсу "Моя мирна Україна" авторитетне жюрі, до якого увійшли відомі художники України, назвало переможців в трьох вікових категоріях і 12 номінаціях. У віковій категорії 5-7 років перше місце зайняв Бедарєв Прохір з м. Київ, друге місце – Литвиненко Христина з м. Ніжин Чернігівської області, третє місце – Мироненко Богдан з м. Київ. У віковій категорії 8-13 років перше місце зайняла Довгих Ольга з м. Донецьк, друге місце - Санташов Федір з м. Київ, третє місце – Гречкосій Ілля. У категорії 13-16 років переможцем став Зміївський Дмитро з м. Харків, друге місце зайняла – Дубникова Яна з м. Києва, і третє місце розділили між собою Оніщенко Максим з м. Миколаїв і Годун Ганна з м. Житомир. Також у номінаціях "Будинок щастя", "Фігуратів", "Україночки кращі", "Космос", "Тривожне сьогодення", "Веселі ігри", "Анімалістика", "Місто", "Графіка", "Щирість", "Сім'я", "Янголи" нагороди отримали ще 45 переможців.

300 кращих художніх робіт, відібраних за підсумками конкурсу "Моя мирна Україна", увійшли до експозиції, яка експонуватиметься в Шоколадному Будинку до кінця червня. Після цього виставку дитячих картин чекають в європейських столицях. Торік картини переможців першого Конкурсу виставлялися в Європарламенті в Брюсселі (Бельгія).

Зараз ви читаєте новину «Фонд Ігоря Янковського нагородив дітей, що намалювали мирну Україну». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі