понеділок, 10 жовтня 2016 09:30

Фонд Янковського переміг у Національному рейтингу благодійників у сфері культури

Оголосили переможців III "Національного рейтингу благодійників", який організували "Український форум благодійників" в партнерстві зі всесвітньо відомою аудиторською компанією EY (раніше Ernst & Young). Переможців визначали в трьох вагових категоріях: з витратами до 1 млн. грн., від 1 до 10 млн. та понад 10 млн.

Фонд Ігоря Янковського "Ініціатива заради майбутнього" став лідером у номінації "Витрати в сфері мистецтва та культури" витративши на благодійні проекти за підсумками 2015 року 7,6 млн. грн.

  Переможці та учасники «Національного рейтингу благодійників»
Переможці та учасники «Національного рейтингу благодійників»

"Вручення нагороди "Національного рейтингу благодійників" є для нас важливою подією, визнанням зусиль Фонду у підтримці талановитої української молоді в галузі культури та мистецтва. Я відчуваю гордість за те, що Фонд працює абсолютно прозоро, що до нас не бояться приєднуватися", - розповів Ігор Янковський.

  Меценат Ігор Янковський з дружиною Світланою Сухіною
Меценат Ігор Янковський з дружиною Світланою Сухіною

"Почесно бути лідером, але бути прозорим у фінансовому плані - обов'язок благодійних організацій. Підзвітність - ключ до сердець людей, які нам допомагають", - підкреслила директор "Українського форуму благодійників" та організатор рейтингу Анна Гулевська-Черниш.

  Організатор рейтингу Анна Гулевська-Черниш
Організатор рейтингу Анна Гулевська-Черниш

Всього, за даними Державної фіскальної служби, в 2015 році на благодійність було витрачено 9,4 млрд. грн., а кількість благодійних організацій перевищило 9 тис. Але лише невелика частина з них відкривають свої фінансові звіти перед громадськістю - учасниками рейтингу стали 74 фонду, які витратили в минулому році на благодійність 790,9 млн. грн.

Завдяки зусиллям Фонду Ігоря Янковського в цьому році вже було реалізовано важливі проекти в підтримку українського кінематографа та творчої, талановитої молоді. За фінансової підтримки Фонду українські режисери побували на Берлінському та Каннському кінофестивалях, спільно з Держкіно - провели презентацію українського кіно в Каннах та Карлових Варах.

   Гості церемонії нагородження стали учасниками арт-експозиції «Цукрова демократія»
Гості церемонії нагородження стали учасниками арт-експозиції «Цукрова демократія»

Четвертий рік поспіль під егідою Фонду проводиться найбільший в Україні конкурс дитячого малюнка, мета якого - підтримати художників-початківців, сприяти їх творчому та професійному розвитку. Роботи переможців та фіналістів конкурсів у 2013-2015 роках неодноразово виставлялися не тільки в Україні, а й за кордоном - у Бельгії, Польщі, Франції та в будівлі ООН в США.

Зараз ви читаєте новину «Фонд Янковського переміг у Національному рейтингу благодійників у сфері культури». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі