вівторок, 22 квітня 2014 16:25

Фільми для шлунку - у Києві покажуть короткометражки про їжу
5

Навчання рибалці
День в Індії

Двадцять незвичайних фільмів про їжу покажуть у кінотеатрі "Кінопанорама" у Києві. Тут пройде "FOOD FILM FEST". Фестиваль короткометражок відбудеться 24 і 25 квітня.

Це кращі роботи міжнародних фестивалів. Фільми зачіпають соціальні, культурні, гастрономічні та інші теми. Конкурсні фільми поділили на категорії. Основна називається "Food & People". Тут покажуть як саме людина будує відносини з їжею.

Наприклад, "Суп-абетка" - це чорна комедія про те, що шлях до серця людини, дійсно лежить через шлунок. А в "Супермаркеті" головний герой Альберт втрачається в спокусливому світі симпатичних пакетів. Коли його легковажна фантазія перетворюється в кошмар, він звертає увагу на інший світ за стінами магазину. А короткометражка "День в Індії" показує три тижні зйомок, подорожей і їжі в цій країні.

"Cook Book" - добірка фільмів-рецептів. Тут, в коротких ролликах яскраво показано як приготувати бекон або рибу, або апетитні фісташкові пончики.

В категорії "Tastes like Animal" зібрані роботи, що порушують такі теми, як - толерантне ставлення до тварин, усвідомлене вживання їжі. Наприклад, у бразильській короткометражці "На смак як курятина" розповідається як у курки з птахофабрики було видіння: їй стає відомо про обмеження, які керують її життям і її долею. Оточення побратимів, які не поділяють її страждання, не впливають на її переконання, що інше життя можливе.

"Food Porn" - одна з категорій фестивалю, в яку зібрали фільми про їжу з секретом. Цей термін з'явився від словосполучення фуд-фотографія і спочатку застосовувався до казково красивого, часто рекламного зображення їжі, які представляли їжу як найбільше чуттєву насолоду. Організатори фестивалю надають цьому слову інше значення.

Наприклад, в нідерландській короткомеражці "Сплющити" продемонстровано яких форм набуває їжа, якщо її сплющити. А ось короткометражка "Порнукопія" - це фудпорно в буквальному сенсі. Акторський склад із смачних символів збуджує без особливих зусиль. Як жартують організатори, цей фільм може бути невідповідним для аудиторії зі слабким шлунком.

У кожного глядача є можливість визначити 3-х призерів, шляхом онлайн-голосування на сайті фестивалю. Квитки на фестиваль короткометражок про їжу можна придбати в касах кінотеатру "Кінопанорама". У день заходу вартість 40 грн.

Зараз ви читаєте новину «Фільми для шлунку - у Києві покажуть короткометражки про їжу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі