четвер, 25 квітня 2013 17:05

Фільм Іллєнка "ТойЩоПройшовКрізьВогонь" вдруге покажуть в українських кінотеатрах

Фільм Іллєнка "ТойЩоПройшовКрізьВогонь" вдруге покажуть в українських кінотеатрах

Стрічка Михайла Іллєнка "ТойЩоПройшовКрізьВогонь" знову вийде в український прокат. Фільм покажуть до Дня Перемоги - з 9-го по 12 травня.

Цього року стрічка була офіційним вибором від України на премію "Оскар" в номінації "Кращий фільм іноземною мовою", але так і не ввійшла в короткий список претендентів. Нещодавно фільм Іллєнка показали в секції "Кращі фільми світу" на чеському кінофестивалі у місті Брно.

Уперше фільм вийшов в прокат 19 січня 2012-го року. Режисер Михайло Іллєнко знімав його п'ять років. Це перший український фільм, що показали у кінотеатрах всієї країни. Бюджет стрічки - 16 млн гривень.

У ньому йдеться про українського військового льотчика Івана Додоку. Його доля склалася так, що йому довелося пройти і німецький полон, і радянськ табори, і зрештою волею долі потрапити до Канади, де він став вождем тамтешнього індіанського племені. Прототипом головного героя став льотчик часів Другої світової війни - старший лейтенант Іван Даценко.

Після повторного прокату в Україні "ТойЩоПройшовКрізьВогонь" продовжить участь у міжнародних фестивалях. Фільм поїде в Сінгапур, щоб взяти участь у кінофестивалі, організованим ЄС. У Києві фільм можна побачити в кінотеатрах "Жовтень", "Кінопанорама", "Київ".

Зараз ви читаєте новину «Фільм Іллєнка "ТойЩоПройшовКрізьВогонь" вдруге покажуть в українських кінотеатрах ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

19

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі