пʼятниця, 30 вересня 2016 17:10

Фільм "Дім дивних дітей міс Сапсан" закликає залишатися особливим

Фільм "Дім дивних дітей міс Сапсан" закликає залишатися особливим

6 жовтня відбудеться українська прем'єра американського фільму-фентезі режисера Тіма Бертона "Дім дивних дітей міс Сапсан". Слоган фільму: "Залишайся особливим".

Фільм знятий за бестселером Ренсома Ріггза "Дім дивних дітей" 2011 року. Друга книжка серії "Місто порожніх" вийшла через 3 роки. А ще через рік опублікована завершальна частина трилогії — "Бібліотека душ".

За сюжетом головний герой Джейкоба з дитинства чув від дідуся дивні історії про чудовиськ, про таємничий острів і його дивних мешканців. Одного вечора Джейкоб знайшов дідуся мертвим у лісі, а коли підняв голову, то перед собою побачив страшне обличчя із багатьма язиками — те саме чудовисько з дідусевих розповідей. За порадою психіатра, Джейкоб із батьком відвідав острів, про який розповідав дідусь. Там він знайшов руїни дитячого будинку. Його мешканці давно загинули. На згарищі Джейкоб побачив дівчину Емму із старих дідусевих фотографій. Вона злякалася і кинулася тікати через болота, а Джейкоб помчав за нею. Її не зловив. А коли повернувся назад, то не знайшов ні батька, ні своїх речей, ні знайомих облич, а замість машин по вулиці їздили вози. Він потрапив у 3 вересня 1940 року. Згодом його спіймала та сама дівчина і відвела до будинку дивних дітей, де директором була пані Сапсан.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Тіма Бартона застукали з дівчиною Бонда

Головну роль відповідальної за таємничий притулок для дітей з особливими здібностями виконує Єва Грін. Вона захищає притулок від темних сил. Актор Ейса Баттерфілд грає у фільмі Джейкоба Портмана, який опинився у центрі всіх пригод. Хлопець разом із господаркою притулку починає боротися проти злих сил. У стрічці також зіграли Джуді Денч, Еллісон Дженні, Руперт Еверетт та інші.

"Доки не побачила трейлер, вірила, що все буде максимально наближене до сюжету книжки. Але з перших хвилин відео зрозуміла, що головною героїнею буде не "вогняна" Емма Блюм, а Оливка - крихітка, яка вміла літати. Розумію, що не може бути все ідентично з романом. На мою думку, не дарма разом з Джейкобом дівчина, котра володіє вогнем. Вона - символ надії на порятунок і на досягнення мети. У фільмі ідеально підібрали дівчину - легку, блондинку у сукні небесного кольору, яка вселяє довіру не менше, ніж "книжна" Емма", - каже читачка Юлія Чилікіна.

Світова прем'єра фільму відбулася 28 вересня у Нью-Йорку.

Нагадаємо, Тім Бертон стане режисером фільму про слоненя Дамбо, яке вміє літати, за мотивами мультфільму Disney 1941 року.

Зараз ви читаєте новину «Фільм "Дім дивних дітей міс Сапсан" закликає залишатися особливим». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі