середа, 20 березня 2013 13:18

"Феміністка, колишній ув'язнений, дипломат" - на фестивалі Docudays UA влаштують "Живу бібліотеку"

"Феміністка, колишній ув'язнений, дипломат" - на фестивалі Docudays UA влаштують "Живу бібліотеку"

Вдруге на фестивалі документального кіно про права людини Docudays UA влаштують "Живу бібліотеку".

"У звичайній бібліотеці читачі обирають і читають книжки на цікаву для них тему, так само і тут можна обрати людину-"книгу" з цікавим для вас життєвим досвідом і поставити їй питання", - пояснює Олександра Назарова, куратор "Живої бібліотеки" на фестивалі. - Спілкуватися можна протягом півгодини і задавати будь-які питання - гострі, незручні, але з повагою до цієї людини."

Перша "Жива бібліотека" з'явилась 13 років тому в Данії, на музичному фестивалі Roskilde. Її концепцію розробила данська неурядова молодіжна організація "Зупини насильство" (Stop the Violence). Відтоді ця ідея поширилася по всьому світу.

"Книжками" є люди, щодо яких у суспільстві існують певні упередження – зазвичай це представники етнічних, релігійних меншин, ЛГБТ-спільноти, а також люди, що живуть закритими групами або ж є прихильниками непопулярних ідей.

"Унікальність її в тому, що ви в житті, приміром, чули про кримських татар, але самі ніколи не спілкувалися з ними, тому що серед знайомих таких не маєте. То на "Живій бібліотеці" у вас є така можливість" - додає куратор.

Цього разу буде близько двадцяти "книг".

"Буде дипломат, керівник виправної колонії, колишній ув'язнений, кримська татарка. Буде біженець, феміністка, гей, правозахисниця з Росії, - розповідає Олександра Назарова. - Минулого року найпопулярнішою "книгою" були мусульманин та мусульманка. До них вилаштовувалася черга. Тому їм доводилося відразу розмовляти з групою людей. Також серед популярних "книг" були - гей та дівчина, що подолала депресію".

В один день буде присутньо 6-7 людей. Найкращий спосіб дізнатися, хто з "книг-людей" є в "Живій бібліотеці" - це приходити зранку і дивитися. "Жива бібліотека" працюватиме з 23 до 27 березня на третьому поверсі Будинку кіно. Години роботи: 12:00 – 17:00.

Зараз ви читаєте новину «"Феміністка, колишній ув'язнений, дипломат" - на фестивалі Docudays UA влаштують "Живу бібліотеку"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі