вівторок, 12 березня 2013 13:15

Емір Кустуріца відмовився знімати фільм про "бандитську" юність Сталіна

Емір Кустуріца відмовився знімати фільм про "бандитську" юність Сталіна
Фото: obozrevatel.ua

У січні Олексій Балабанов заявив в ефірі Першого каналу, що хотів би зняти фільм про юність Сталіна спільно з Еміром Кустуріцею. На його думку, сербський режисер міг би зацікавитися темою "Сталіна-терориста", яка користується великою популярністю в Європі.

Однак Кустуріца відповів відмовою, пояснивши, що це "справа принципу".

Емір Кустуріца, дворазовий володар "Золотої пальмової гілки" (за фільми "Тато у відрядженні" і "Андерграунд"), прокоментував свою відмову від проекту під час поїздки в Калінінград: "Я всі свої фільми роблю з любові, а до Сталіна я цей принцип застосувати не можу".

У минулому році Олексій Балабанов ("Брат", "Жмурки", "Вантаж 200") представив свій чотирнадцятий фільм - філософський роуд-муві "Я теж хочу". Його нова картина буде зніматися в Тбілісі і розповість про "бандитську" юність Йосипа Джугашвілі (Сталіна), за однією з версій, причетного до кількох гучних пограбуваннь 1900-х років.

Зараз ви читаєте новину «Емір Кустуріца відмовився знімати фільм про "бандитську" юність Сталіна». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі