понеділок, 10 листопада 2014 14:24

Джемілєв та Брати Капранови розкажуть спільну історію кримських татар та українців

Джемілєв та Брати Капранови розкажуть спільну історію кримських татар та українців

12 листопада у рамках презентації книги "Мальована історія Незалежності України" відбудеться зустріч із лідером кримськотатарського народу Мустафою Джемілєвим та письменниками Братами Капрановими – "Українці – кримські татари: дві мови – одна історія".

"Мальована історія Незалежності України" — це короткий (80 сторінок), логічний і зрозумілий виклад історичних подій, які зв'язують єдиною ниткою розвиток державності, починаючи від трипільських та кіммерійських племен аж до 1991-го року. Вона об'єднує в одне ціле історію всіх українських земель — від Закарпаття та Галичини до Слобожанщини та Криму.

У цій книзі перше в українській історичній публіцистиці історію Криму та кримськотатарського народу подано невід'ємно від історії решти українських земель, а історію кримськотатарської державності разом з історією державності української.

Попри стереотипи, стосунки українців та крамських татар – це не набіги та ясир. Це – співпраця, допомога, бої пліч-о-пліч. Незалежна Україна не може будуватися на ідеології, яка є ворожою щодо частини народу. А отже спільна історія українців, кримських татар, гагаузів, караїмів, греків, євреїв – усіх народів, що творять сьогодні українську державу – необхідність номер один.

"Мальовану історію Незалежності України" Братів Капранових висунуто на Шевченківську премію.

Презентація відбудеться 12 листопада о 18:00 у книгарні "Є" (вул. Лисенка, 3). Вхід вільний.

Зараз ви читаєте новину «Джемілєв та Брати Капранови розкажуть спільну історію кримських татар та українців». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі