понеділок, 16 березня 2015 18:03

Два українських театри покажуть виставу за твором Матіос

Два українських театри покажуть виставу за твором Матіос
Фото: Денис Максимов

18 і 28 березня на Камерній сцені ім. С. Данченка київського театру ім. Івана Франка відбудеться прем'єра спільного проекту двох українських театрів: Національного театру ім. І.Франка і Херсонського театру ім. М. Куліша за оповіданням видатної української письменниці Марії Матіос – "Не плачте за мною ніколи…". Про це повідомляє Cultprostir.

Проект представляє собою моновиставу, головну роль в якій зіграла народна артистка України, актриса Театру ім. І.Франка − Лариса Кадирова. Режисером вистави став Сергій Павлюк з Херсону. Прем'єру зіграли на херсонській сцені в кінці січня 2015 року. Автор проекту генеральний директор-художній керівник Херсонського театру – Олександр Книга.

Героїні оповідання – старенька сільська жінка Юстина, що вийшовши на подвір'я, стала розмірковувати над питанням життя і…смерті. Чи можна говорити про смерть спокійно, відверто, без страху, і навіть з гумором? Так, якщо ти прожив своє життя мудро… Так пропонує письменниця, так само думають й творці вистави. Про смерть – з повагою, але без туги, з розумінням невідворотності, адже тільки завдяки смерті можна зрозуміти найголовніше про життя, дізнатись, яким прийдеш до останньої межі.

Зараз ви читаєте новину «Два українських театри покажуть виставу за твором Матіос». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі