вівторок, 21 травня 2013 14:41

Два українських музеї з'явилися в арт-проекті Google - на сайті можна відвідати віртуальні екскурсії
5

Колекції двох українських музеїв – Національного заповідника "Софія Київська" та Національного центру народної культури "Музей Івана Гончара" стали доступними для перегляду в Арт-проекті від Google. Про це йдеться у повідомленні "Google. Україна".

У компанії кажуть, що це лише початок і запрошують інші музеї долучатись до проекту. Адже участь у арт-проекті робить перегляд колекцій доступним усьому світові. Місяць тому в режимі Перегляду Вулиць були представлені панорами Софії Київської, тепер будь-хто може побачити унікальні фрески часів Київської Русі, якими прикрашені стіни і стеля цього пам'ятника архітектури. Тепер можна уважно розглянути храм зсередини.

В онлайн-галереї музею в Арт-проекті розміщено понад 50 творів мистецтва, включно з мозаїками ХІ століття, серед яких Богоматір Оранта, енергетичний центр собору святої Софії, символ Церкви земної; Євхаристія, яка відображає основні події історії Спасіння, і Христос Пантократор, який панує над усім простором храму і є символом Церкви небесної.

"Музей Івана Гончара" надав для арт-проекту унікальне зібрання творів українського народного мистецтва. В онлайн-галереї музею можна ознайомитись з перлинами колекції, наприклад, з картиною "Кримський Запорожець (Козак мамай)" та "Портрет дівчини у вінку".

Загалом у Арт-проекті Google представлено більше 40 000 робіт з колекцій 250 музеїв і організацій по всьому світу. Галерея поповнюється.

Зараз ви читаєте новину «Два українських музеї з'явилися в арт-проекті Google - на сайті можна відвідати віртуальні екскурсії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі