понеділок, 17 березня 2014 11:03

Docudays UA покаже вражаючу хроніку українського протесту
5

21 березня у Києві стартує фестиваль документального кіно про права людини. Docudays UA цього року повністю відмовився від розважальної програми. Це буде суто дискусійний майданчик.

"Фестиваль потрібний нам, як зброя в інформаційній війні, яку ми поки що програємо Путіну. Потрібний і нам самим – як порятунок роботою від трагічності подій останніх чотирьох місяців. Бо наша робота зараз – збирати людей, розповідати про переможну силу людської гідності, обмінюватися досвідом, надихати на нові думки, ідеї та проекти розбудови нової України", - каже Дар'я Аверченко член Відбіркової ради Docudays UA.

У перший день відкриття фестивалю покажуть український протест очима українців. "Євромайдан. Чорновий монтаж" - не зовсім повноцінний фільм. Це калейдоскоп кадрів та відео від багатьох режисерів, які документували останні три місяці те, що насправді відбувається в Україні. Отже, відкриватиме Docudays UA хроніка українського протесту.

Особливий символ фестивалю — палаюче серце, яке не потребує коментарів, - кажуть організатори. А тема фестивалю - "Ідеорупція". Це – корупція, що давно набула ознак ідеології, яка з роками стійко закріпилась в українській ментальності.

Фестиваль традиційно представить конкурсну та позаконкурсну програми. Конкурс проходить у трьох напрямках – DOCU/ЖИТТЯ, DOCU/ПРАВО, DOCU/КОРОТКО, кожен із яких оцінює окреме журі. Також свого фаворита обирає студентське журі та глядачі.

Як завжди усі покази документального фестивалю безкоштовні. З детальною програмою та часом сеансів можна ознайомитися на сайті фестивалю. Покази відбуватимуться у Будинку кіно (вул. Саксаганського, 6), кінотеатрі "Кінопанорама" (вул. Шота Руставелі, 19) та кінотеатрі "Київ" (вул. Велика Васильківська, 19). Фестиваль закінчиться 28 березня.

Зараз ви читаєте новину «Docudays UA покаже вражаючу хроніку українського протесту». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі