четвер, 23 лютого 2017 19:02

"Добре, що цю стрічку зняли не українці" - фільм "Гіркі жнива" вийшов у прокат

"Добре, що цю стрічку зняли не українці" - фільм "Гіркі жнива" вийшов у прокат

23 лютого в український прокат виходить українсько-канадський фільм "Гіркі жнива". Це перша англомовна повнометражна стрічка про Голодомор в Україні.

Режисер та продюсер стрічки – канадці українського походження Джордж Менделюк і Ян Ігнатович. Стрічка розповідає любовну історію Юрія і Наталії на тлі сталінського терору, репресій, голоду.

Бюджет фільму – $20 млн. Профінансував продюсер Ян Ігнатович. Займається бізнесом у сфері інвестицій та медичних технологій. Його батьки були змушені тікати з України в Канаду під час Другої світової. Багатьох родичів розстріляли.Прообраз головної героїні фільму – матір режисера Джорджа Менделюка. Рятуючись від голоду, вона дійшла пішки з Харкова до Львова в пошуках хліба.

"Добре, що цю стрічку зняли не українці. Наші режисери могли перетворити таку тяжку і важливу тему Голодомору на патріотично-вульгарну річ. Таке у нас буває. Канадці подивились на ситуацію збоку. Відділили головне. Показали, як треба знімати українські історії для світу. Цього нам непогано було б повчитися. Нашу історію треба робити цікавою і зрозумілою для кожної людини", - каже кінокритик Антон Філатов.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зняли фільм про жіночий бунт

У головних ролях – голлівудські актори. У ролі Юрія – Макс Айронс. Його кохану Наталю грає Саманта Баркс, зірка останньої екранізації "Знедолених". Дід Юрія – Баррі Пеппер, батько – Теренс Стемп. У ролі червоного командира - Тамер Гассан, що грав у "Грі престолів". Також у фільмі з'являться і українські актори – Остап Ступка та Олександр Печериця.

Сценарій переписували 12 разів. Зйомки проходили в Україні влітку 2013 року у музеї Пирогово. Види Кремля знімали в Лондоні. Монтували фільм під час Євромайдану, тому тематику стрічки не розголошували. Головну тему в саундтреку до фільму написав британський композитор Бенджамін Воллфіш. У фільмі лунають українські народні пісні у виконанні акторів. Автори використали композиції українського гурту "ДахаБраха".

На показ стрічки "Гіркі жнива" в київському кінотеатрі "Оскар" прийшла дружина президента Марина Порошенко разом з дітьми.

Зараз ви читаєте новину «"Добре, що цю стрічку зняли не українці" - фільм "Гіркі жнива" вийшов у прокат». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі