понеділок, 18 січня 2016 15:51

До Дня соборності України готують виставу "Слава героям"

До Дня соборності України готують виставу "Слава героям"

22 січня на камерній сцені столичного театру "Золоті Ворота" відбудеться прем'єра вистави "Слава героям".

"Слава героям" - це спільний проект Театру "Золоті ворота" та Івано-Франківського академічного обласного музично-драматичного театру ім. І. Франка, оснований на п'єсі молодого українського драматурга Павла Ар'є.

"В основі сюжету драми "Слава героям" лежить сучасна історія двох ветеранів – УПА та Великої вітчизняної війни, – яких доля зводить в одній лікарняній палаті… Тож недаремно прем'єру спектаклю запланували до Дня соборності України", - йдеться в повідомленні.

Ініціаторами проекту виступили актриса Ірма Вітовська та художні керівники обох театрів Ростислав Держипільський і Стас Жирков.

У виставі "Слава героям" задіяна ціла плеяда акторів з кількох театрів – зірки театру "Золоті ворот" Віталіна Біблів, Ірина Ткаченко та заслужений артист України Сергій Кияшко, актори Театру Франка Ксенія Баша-Довженко та Дмитро Рибалевський, а також заслужений артист України Олексій Гнатковський – з Івано-Франківська. До роботи над художнім вирішенням простору запрошений популярний молодий львівський художник Володимир Стецькович.

Зараз ви читаєте новину «До Дня соборності України готують виставу "Слава героям"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі