понеділок, 21 травня 2012 13:13

Дмитро Шуров почав писати дебютний альбом ще в дитинстві

Гурт Pianoбой випускає дебютний альбом "Прості речі". Про це у коментарі Gazeta.ua розповів лідер гурту, музикант Дмитро Шуров. Альбом презентують наприкінці травня.

"Працювати над своїм першим альбомом я почав іще в дитинстві, - говорить музикант. - Разом із сестрою Олею придумував на піаніно провокаційні пісні у стилі англійських абсурдистів. Але через 20 років відійшов від занадто складних форм і написав 13 пісень за принципом "складне — просто, просто — складне, адже найпростіші речі правлять світом".

Студійна робота тривала з листопада 2010 року і завершилася у січні 2012. Альбом записували на кількох студіях у Києві та Москві. У записі альбому також взяли участь музиканти Юрій Хусточка, Ілля Галушко (Esthetic Education), Олександр Люлякін (Бумбокс). А у пісні "Хромосома" Дмитро записав голос свого сина Лева.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На концерт гурту "Ot vinta" шанувальники прийшли з 7-денним немовлям

За словами Шурова, альбом є унікальним для Східної Європи. "З музичної точки зору - це перший в історії СНД альбом у стилі піано-рок - тобто, піаніно рок-музики. Незважаючи на це, в альбомі знайшлося місце для духового оркестру, ситару, безлічі красивих жіночих бек-вокалів і навіть одного гітарного соло", - зазначив він.

У альбом увійшли 13 пісень, на 4 з яких вже відзняли відеокліпи. Працюючи над обкладинкою, дизайнери створили піаніно, "населене" предметами, які так чи інакше вплинули на життя Дмитра Шурова. Тут є Ейфелева вежа, годинники, американський прапор, музичні пластинки та профілі "бітлів".

Лідер гурту поділився, що вихід альбому є дуже важливим. "Випуск дебютної платівки Pianoбой - найважливіша подія в цьому році для мене, - розповів Дмитро Шуров. - Крім самої музики, виходить також книга з нотами й фотографіями та маса інших цікавих додатків до альбому. Я не хотів, щоб альбом майорів химерними аранжуваннями, а записував, в першу чергу, збірку пісень, своє послання людям. Основний настрій альбому - "Прості речі рулять світом". Основна емоція - любов у чистому вигляді, без комплексів і обмежень. Вийшло це чи ні - судіть самі".

Зараз ви читаєте новину «Дмитро Шуров почав писати дебютний альбом ще в дитинстві». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі