вівторок, 19 червня 2012 14:28

Для дорослих видали книгу про хлопчика, який хоче лишатися дитиною

Автор: Фото: avtura.com.ua
  Книга розрахована на всіх, хто був дитиною
Книга розрахована на всіх, хто був дитиною

Видавництво електронних книжок "Електрокнига" видало повість Ані Гераскіної "Його звуть Міша... або Зорі в макаронах", написану від імені маленького бешкетливого хлопчика.

Хлопчик живе у селі десь на Слобожанщині, говорить місцевим суржиком і любить всілякі експерименти.

Авторка Аня Гераскіна пише, що ця книга про хлопчика Мішу – не для дітей. Вона – для дорослих, щоб вони не забували, як воно бути дітьми.

Впродовж книжки з Мішею не трапилося якоїсь довгої пригоди, як у книжках Всеволода Нестайка або Марка Твена. Зате маленькі пригоди в цьому віці відбуваються щохвилини.

Авторка каже, що коли привезла книжку на свою історичну батьківщину – земляки її схвалили, сказали – "правильний Міша вийшов". Обіцяли навіть замітку в районній газеті написати.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Києві поети-двотисячники читали свої найкращі вірші

Уривки з книги:

"Дістаю з холодильника курячу ножку. Без апетиту їм, але кісточку загортаю в газєтку і ховаю в карман. По моїм здогадкам, якщо вкинути ту ножку в наш ставок, у далекому будущому вчені знайдуть її і будуть довго вирішувати, чи були курки водоплаваючими, чи то просто ходили топитися під старість літ".

"Ганька погано їздить на вєліку. Гірше за мене разів так в п'ять, а за Гриню разів так тоже в п'ять! Дуже хочу, щоб вона мене попросила, ну так, просто: "Міша, я зламала вєлік. Отвези мене додому". І додала: "На твоїй шикарній "Українє".

"Я ніколи не буду дорослим. Ніколи. Шо хочте мені робіть – ріжте, бийте. До баскетбольного щита посеред школи в жовтих трусєлях прив'яжіть. Я не буду. Я не хочу. Мені і так добре".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Нову збірку Сергія Жадана видали 10-тисячним тиражем

Аня Гераскіна - поетка, есеїстка, журналістка, учасниця багатьох літературних акцій і фестивалів, зокрема "Київські лаври", "Московський відкритий міжнародний книжковий фестиваль", Ubud Writers & Readers Festival. Неодноразово публікувалася у різноманітних інтернет-виданнях, альманахах, періодиці України та закордону.

Видавництво "Електрокнига" Засноване 2012 року для видання, перш за все, електронних книжок. "Мене звуть Міша..." - друга книжка, випущена під брендом "Електрокниги". Першою була "Нариси бурси" Антона Санченка. Зараз готуються до друку тексти Яни Дубинянської та Галини Ткачук.

Як і всі книжки видавництва "Електрокнига", "Зорі в макаронах" розповсюджуються умовно-безкоштовно. Тобто, її можна вільно скачати на сайті видавництва, але потім, якщо сподобається, то треба оплатити. Або ще можна замовити друковану версію. Бо Міша – хлопець просто незамінний.

Зараз ви читаєте новину «Для дорослих видали книгу про хлопчика, який хоче лишатися дитиною». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі