середа, 12 червня 2013 20:40

"Денис Матвієнко скасував виставу, бо не зміг продати квитки", - Аніко Рехвіашвілі

"Денис Матвієнко скасував виставу, бо не зміг продати квитки", - Аніко Рехвіашвілі
Аніко Рехвіашвілі. Фото: mostdance.com

Нинішній художній керівник балетної трупи Національної опери Аніко Рехвіашвілі заявляє, що Опера не має причетності до того, що вистава "Діалог", яку готував Денис Матвієнко зірвана і перенесана на жовтень. Вистава мала відбутися 18 червня на сцені палацу "Україна", однак 11 червня повідомили про її скасування. У Фонді Дениса Матвієнка заявили, що Нацопера відкликала кількох артистів балету, які були задіяні у виставі, і що без них дійство не може відбутися. За словами ж Аніко Рехвіашвілі, Денис скасував виставу через те, що продали рекордно мало квитків.

Чи відкликала національна опера артистів, які були задіяні у проекті Дениса Матвієнка?

Денис звернувся до нас із листом — просив незначну кількість артистів для свого проекту: всього 6 чоловік. Це навіть не перші солісти. Ми не чинили ніяких перешкод. Надали всіх артистів. Для нас дійсно було трохи складно відпустити артистів, але ніхто не відмовляв, у жодному разі. Навпаки, у репертуарі Опери на 18 червня більший спектакль "Ромео і джульєтту" змінили на менші — "Болеро" і "Кармен".

Чому ж, на вашу думку, виставу Матвієнка скасували?

Фонд Дениса Матвієнка — комерційне підприємство Можливо, просто виникла проблема з продажем квитків. Ми дізнавалися в касах — з трьох тисяч продані лише 600. Вони в мінусі, і тому змушені були скасувати виставу.  Він — комерційне підприємство. Ми — державне підприємство велике. Якщо людина так хоче сприймати ситуацію, як описує, ми намагаємося не відповідати випадами на випади. Зрештою, не можна ж весь час ходити так, ніби ти винен. У нас величезний репертуар і величезний творчий процес. Не можемо весь час реагувати на провокації. Нам ця ситуація вже набридла. 160 людей в трупі, 26 вистав на місяць, і ми повинні весь час перед кимось у чомусь виправдовуватися? Мене Денис запросив. Я з задоволенням збиралася на неї сходити. Потім дізналася, що — ні.

Підете на "Діалог" восени?

Звичайно. Чому ні? Тим більше, що Денис — по сьогодні артист нашої трупи.

Як Денис Матвієнко присутній зараз в Опері?

Сьогодні вийшов на роботу, на репетиції, перший день, тому що його не було місяці два. Завтра я йому пропоную танцювати "Лебедине озеро". Минулого місяця він відмовився вийти на сцену у цій виставі. Зараз я пропоную знову, тому що він артист трупи. Поки ще не погоджується. Хоча фактично він числиться у нас як провідний майстер сцени — таких в опері 17 осіб.

Балет Дениса Матвієнка має відбутися поза стінами опери. Опера не надала своєї сцени, чи її про неї не просили?

Це нормально. Фонд Дениса Матвієнка — комерційне підприємство. Вони запрошують закордонних артистів. Мають право організовувати свій захід на будь-якій сцені. Обирати палац культури "Україна" — їхнє повне право. Якби захотіли зробити виставу на сцені Опери, ніяких перешкод би не було. Тут відбувається маса заходів. Хай би проводили — ми надали б зал в оренду за всіма правилами й оплатою.

Зараз ви читаєте новину «"Денис Матвієнко скасував виставу, бо не зміг продати квитки", - Аніко Рехвіашвілі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

11

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі