неділя, 14 вересня 2014 19:45

"Аби видати альманах про Майдан, розпрощався з частиною своєї нерухомості", - актор Антін Мухарський

"Аби видати альманах про Майдан, розпрощався з частиною своєї нерухомості", - актор Антін Мухарський
Фото: Юлія ЛІПІЧ

Сьогодні, 14 вересня, на Форумі видавців у Львові актор Антін Мухарський, знаний як Орест Лютий, презентував альманах "Майдан. Революція духу".

"Ми знали, що буде революція. Придумували сценарій. Але помилися з часом, бо готувалися на 2015 рік, - каже Мухарський. – Митці взяли активну роль у цій боротьбі. Заявлю з гордістю, 1 грудня на Банковій у Києві перших два коктейлі Молотова були кинуті скульптором Геннадієм Тітовим та архітектором Олексієм Шемотюком. Перший автобус на Грушевського підпалив дизайнер-архітектор Гєна Бублик. Казали: тітушки, провокатори. Ні, це наша інтелігенція перейнялася революційним духом. Ми навчилися виготовляти "коктейлі Молотова" за власним рецептом – додавали пінопласт. "Афганська сотня" одразу їх відрізняла з-поміж інших". 

До книги увійшли спогади Володимира Парасюка, Лесі Жуковської, Дмитра Булатова, Сергія Пояркова.

"До них ми можемо відноситися по-різному, але варто визнати: вони стали каталізаторами революції, - додає Мухарський. – Також туди увійшли твори Забужко, Андруховича, Бондара. Ну і звичайно "Убий підараса" Юрія Винничука. Шість з половиною тисяч фотографій нам надіслали десь 160 авторів. З них ми відібрали 200 найкращих, вони увійшли в альманах. За кожним закріплене авторське право. Хотіли би видати англійською мовою, російською. Але на все потрібні кошти. Аби видати цей альманах, я розлучився з частиною своєю нерухомості".

Велика книга коштувала 200 грн, менша – 50 грн.

Зараз ви читаєте новину «"Аби видати альманах про Майдан, розпрощався з частиною своєї нерухомості", - актор Антін Мухарський». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі