середа, 29 травня 2013 16:05

"Чорнобильці" розпочали безстроковий протест біля Кабміну

"Чорнобильці" розпочали безстроковий протест біля Кабміну
Фото: ukr.obozrevatel.com

Активісти чорнобильських організацій розпочали безстрокову акцію протесту біля Кабінету міністрів України, вимагаючи виплат, передбачених законодавством України, зокрема, пенсій з інвалідності. За словами інваліда Чорнобиля 2-ї групи Анатолія Міщанюка, через брак коштів у державному бюджеті чорнобильцям-інвалідам виплачують пенсії у кілька разів менші, ніж це передбачено законодавством.

"Ми просимо дати нам за законом, по мінімуму. А наші мінімуми, ми інваліди, 6, 8, 10 тисяч гривень для категорій 1, 2 і 3-я групи. А нам виплачують від півтори тисячі гривень до двох з половиною тисяч. Ось така в нас основна пенсія платиться. Ми хочемо вирішення питання для всіх, але почати потрібно з інвалідів – ліквідаторів 1986 року", – сказав Міщанюк.

Директор департаменту Міністерства соціальної політики Сергій Подорожний зазначив, що поки що виконати вимоги чорнобильців в повному об'ємі неможливо, оскільки в державному бюджеті немає таких коштів. Втім представник міністерства сподівається, що найближчим часом проблему, хоча б частково, вдасться вирішити.

"На всі виплати потрібно 88 мільярдів гривень, а маємо 13. По закону зараз регулює виплату Кабінет міністрів. Тому на даний момент питання підвищення розміру пенсій інвалідам-чорнобильцям обговорюється. Воно відпрацьовано разом з громадськими організаціями, що ми будемо це питання вирішувати поетапно. І зараз іде підготовка до зміни закону про державний бюджет і саме поетапна надбавка пенсій для чорнобильців", – сказав Подорожний.

Зараз ви читаєте новину «"Чорнобильці" розпочали безстроковий протест біля Кабміну». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

17

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути