вівторок, 06 серпня 2013 17:00

"Через московські екстра міри безпеки не могли потрапити до друзів" - гурт "Запаска"

"Через московські екстра міри безпеки не могли потрапити до друзів" - гурт "Запаска"
Гурт "Запаска". Фото: Кирило Веприков

Український дует "Запаска" не міг потрапити у номер до колег-музикантів із гурту BeBoBul через заходи безпеки у російській столиці.

Тиждень тому дует, до якого входять Павло Нечитайло і Яна Шпачинська, брав участь у московському фестивалі незалежної музики Avantfest. Він проходив у центрі міста, в парку Музеон біля Третьяковської галереї. Хедлайнером фестивалю була американська команда CocoRosie.

"Ми виступали разом із колегами з Чернівців, з якими вже рік працюємо - гуртом BeBoBul, - розповідає Павло Нечитайло. - Нас поселили в готель. І от через московські екстра міри безпеки ми ніяк не могли потрапити до друзів. Ліфт там працював таким чином, що з готельною карткою можна було виїхати тільки на свій поверх. Ми цього не знали, і півгодини тупцяли біля ліфта, щоб зі свого 11-го спуститися на дев'ятий, де жили BeBoBul. Зрештою зрозуміли, що можемо спуститися тільки на ресепшен. Коли двері відкрилися, ми побачили головних гостей фестивалю гурт CocoRosie. Сестри ще не встигли зняти свій сценічний грим, дуже яскравий. Вони зайшли, і ми спробували стартонути на дев'ятий поверх. Але машина не рухалася, двері відчинялися ще мінімум чотири-п'ять разів. Дівчата з CocoRosie вже не могли стримати сміх. Їм, напевно, видали якусь віп-карту, бо вони зрештою довезли нас на потрібний поверх. І ми нарешті потрапили туди, де нас чекала вечеря у номері друзів. Якби не CocoRosie, то ми б так і померли з голоду", - сміється Павло.

Музикант розповідає, що український гурт у Росії добре приймали. Слухачі жваво контактували, активно купували диски.

"Це перший наш досвід підкорення Москви", - зазначає Павло Нечитайло. Найбільше цього літа музикантам сподобався фестиваль неподалік чеського міста Острава Vala?sk? ?pal??ek. Він відбувався у старовинному замку.

"Зазвичай на фестивалях роблять кілька сцен. Вони можуть заважати одна одній, коли працюють у той самий час, - зауважує музикант. - Там так не було, бо замок давав можливість улаштувати одну зі сцен за 5-метровою стіною усередині замку, друга була з іншого боку. Була ще суперандеграундна сцена, де виступали ми, - у давньому підвалі XVIII cтоліття. Слов'янські гурти на цей фестиваль запросили на честь вшанування Кирила і Мефодія, яких у Чехії надзвичайно шанують".

Зараз ви читаєте новину «"Через московські екстра міри безпеки не могли потрапити до друзів" - гурт "Запаска"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

7

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі