четвер, 26 травня 2011 18:28

"Чим голосніше верещить Богословська , тим слабкішою виглядає"

"Чим голосніше верещить Богословська  , тим слабкішою виглядає"

Актор дубляжу Євген Малуха, який озвучив українською Альфа і Гомера Сімпсона, зізнається, що не може кинути курити.

"Не можна так багато курити, як я. Від цигарок голос стає сиплим. Мене врятувало те, що я після театру натренував голос. Говорив так, щоб чув мене 20 ряд. Я в інституті не курив. У нас був некурящо-непитущий курс. А вже коли прийшов у театр — почалося все: вино, цигарки, дєвочки — все пройдено, як у всіх у житті. Але коли пішов в армію, не курив, бо був завжди чимось зайнятий, кроси бігав", - розповів він.

"Якось прочитав у рекламній агенції, як називається мій голос: "універсальний". А в когось "брендовий". Один московський колега питав: "Ты из Ленинграда?" - "Не, я из Киева". - "У тебя явный ленинградский акцент!" - "Так я ж по книжке учился. Мне надо было бить врага его оружием", - поділився Малуха.

Актор говорить, що зберігає голос вправами і полосканням.

"Я не їм в дорозі: якщо їжа застрягне в горлі і її не витягнути, обросте бактеріями, спровокує ангіну. Правильно кажуть: треба чистити не так зуби, як язик і щоки, тому що там 80 відсотків бактерій, а в горлі вони живуть, їм там цікаво, особливо вночі. Тому полощу горло вранці і ввечері. Сильний голос слабким легше зробити, ніж слабкий сильним. Тихій людині кажеш "Голосніше". Вона починає верещати, як усі наші кавеенщики. Вереск — це не сила. Я дивлюсь політика Богословську. Чим голосніше вона верещить, тим слабшою виглядає. Зробити голос сильним — це розвинути резонатор і змінити опору звуку", - пояснив він.

За словами Євгена Малухи, українські актори дубляжу відтворюють спецефекти самі, тоді як на заході це робить техніка.

"Окрім акторів, за кордоном під час дубляжу працює група спеціалістів, яка імітує інші звукові ефекти: шурхіт, булькання під час пірнання. А ми все це робимо натурально, власними голосами. Результат нічим не відрізняються від того, що там роблено технікою. Важко озвучувати, коли герой задихається, коли тоне — як він хапає ротом повітря. На заході не примушують актора так ламати голос. У них цей ефект береться в бібліотеці ефектів. Там бережуть артиста. Найбільше я зривав голос, коли озвучував П'ятачка. У мене ще слабо зношений голос. А подивіться на Зеленського — в нього голос уже зносився. Він працює на виснаження. Така в нього специфіка роботи", - наголосив Малуха.

Зараз ви читаєте новину «"Чим голосніше верещить Богословська , тим слабкішою виглядає"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі