Ексклюзиви
понеділок, 20 листопада 2006 18:05

Бурштинову кімнату шукатимуть у підземеллях Королівського замку в Калінінграді

Сьогодні в Калінінграді (Росія) почалися археологічні розкопки руїн Королівського замку, де, за однією з версій, може знаходитися знаменита Бурштинова кімната.

Влітку цього року археологічні роботи вже проводилися на території Південного і Західного флігелів Королівського замку. Зараз розкопки проводитимуть у Східному флігелі. Вони триватимуть до середини грудня.

Королівський замок був зведений у XIII столітті. У 1511 році в Московських палатах цієї будівлі приймалися перші російські посли князя Василя III.

До Великої Вітчизняної війни Королівський замок був одним з найбільших музеїв Східної Пруссії. У роки Великої Вітчизняної війни в замку зберігалася Бурштинова кімната, вивезена нацистами з Єкатерининського палацу Царського Села.

У серпні 1944 році замок частково був зруйнований англійською авіацією, а через 25 років підірваний за розпорядженням радянського керівництва.

Знаменита Бурштинова кімната була передана російському імператорові Петру I як дипломатичний подарунок. У дні Другої світової війни, коли нацисти наближалися до Петербургу, через крихкість панелей кімнати було вирішено не вивозити її з палацу, а провести консервацію на місці.

Згодом панно демонтували та відправили до Кенігсбергу вояки групи армій вермахту "Північ". Наразі місце знаходження Бурштинової кімнати невідоме, повідомляють Подробности.

Зараз ви читаєте новину «Бурштинову кімнату шукатимуть у підземеллях Королівського замку в Калінінграді». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі